Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Ν

Νάνος:Αν ονειρευτείς ότι έγινες νάνος θα εξευτελιστείς και ο κόσμος θα σε περιγελά για τις επιπιλαιότητες σου. Αν δεις κάποιον ψηλό να γίνετε νάνος, πρόσεχε τους φίλους σου γιατί φέρονται πονηρά και σε κακολογούν. Αν δεις νάνο να σε διασκεδάζει, θα βλαφτείς από την επιπολαιότητα σου και την τάση σου να ανοίγεσαι εύκολα. Αν οι νάνοι που βλέπεις είναι πολλοί μαζί θα πάθεις κάποιο μικροατύχημα ή θα χάσεις κάποια χρήματα. Αν βλέπεις την γυναίκα σου, την ερωμένη σου, ή την αδελφή σου ότι έγινε νάνος, σημαίνει ότι με τους τρόπους σου άρχισε να σε απεχθάνεται.

Ναυάγιο: Αν δείτε ναυάγιο στον ύπνο σας, σημαίνει ότι θα δοκιμάσετε απομόνωση και ξαφνική αποτυχία στις επιχειρήσεις.

Ναύτης: Αν είσαι ναύτης ή θαλασσινός και ονειρευτείς ότι είσαι ναυτικός, η θέση σου θα καλυτερέψει, αν δεν είσαι ναυτικός και δεις ότι είσαι, θα πάρεις κακή είδηση ή θα παρευρεθείς σε δυσάρεστη σκηνή ή θα αρρωστήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν βλέπεις ότι άλλος είναι ναύτης ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι, θα συγκρουστείς με φίλους σου οι οποίοι έμαθαν κάποιο μυστικό σου. Αν βλέπεις πολλούς ναύτες μαζί πάνω σε πλοίο, κάνε το ταξίδι το οποίο προγραμματίζεις γιατί θα σου βγει σε καλό. Αν μιλάς με ναύτη θα πάρεις γράμμα ή είδηση από μακρινό σου άτομο. Αν μαλώνεις με ναύτες θα μπλεχτείς σε μια δύσκολη υπόθεση στην οποία εσύ θα είσαι καθαρός και κάποιο γνωστό σου άτομο θα σε βοηθήσει. Αν είσαι γυναίκα και βλέπεις ότι μιλάς με ναύτη/ες στην οικογένεια σου θα έχεις σοβαρά προβλήματα. Αν είσαι άρρωστος και βλέπεις ναύτη κάποιος καλός γιατρός θα σε θεραπεύσει.

Ναφθαλίνη: Αν δείτε στον ύπνο σας πως αγοράζατε ναφθαλίνη για να την τοποθετήσετε στα ρούχα σας, αυτό σημαίνει πως θα φερθείτε με σύνεση και πρακτικότητα σε μια δύσκολή σας στιγμή που θα σας γλιτώσει από πολλές φασαρίες και βάσανα. Αν την τοποθετείτε κι άλας, αυτό σημαίνέι πως θα βάλετε σε κάποια τάξη πολλά πράγματα με την Θέλησή σας και με τον πρακτικό σας χαρακτήρα. Αν δείτε πως σας μύριζε ναφθαλίνη στον ύπνο σας, χωρίς όμως να υπήρχε η μυρωδιά κατά την διάρκεια του ύπνου σας, αυτό σημαίνει πως θα στενοχωρηθείτε γιατί θα σας έλθουν αναμνήσεις από το παρελθόν και θα σας προξενήσουν λύπη και μελαγχολία.

Νέα: Αν δείτε πως ακούσατε καλές ειδήσεις στο όνειρο σας, σημαίνει πως θα ευνοηθείτε στις επιχειρήσεις και θα έχετε αρμονικές συνεργασίες. Αν όμως τα νέα ήταν άσχημα, προμηνύονται αντίθετες καταστάσεις.

Νέγρος: Αν δείτε στ' όνειρο σας ένα νέγρο να στέκεται μέσα στην αυλή σας, σημαίνει πως το άμεσο μέλλον σας, μόλο που προδιαγράφεται ευχάριστο, θ' αποδειχθεί μάλλον δυσάρεστο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, διότι θα συναντήσετε διαφωνίες. Αν ονειρευτείτε ένα σωματώδη νέγρο, σημαίνει πως θα συναντήσετε αντιπάλους στη δουλειά και στον έρωτα. Αν δείτε ένα μιγάδα, προβλέπονται συνεχείς ανησυχίες και διαφωνίες με κάποιον υπάλληλο σας. Αν δείτε πως έχετε προβλήματα με ένα νέγρο, σημαίνει πως δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε το δυσάρεστο περιβάλλον σας. Προβλέπονται επίσης απογοητεύσεις και ατυχία. Για τη νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί νέγρο, προβλέπεται πως θα αναγκαστεί να δουλέψει για να ζήσει, ή πως θα απογοητευτεί από τον αγαπημένο της. Αν ονειρευτείτε ένα νεγράκι, προβλέπονται μικροστενοχώριες και ανησυχίες. Για τη νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί πως είναι αιχμάλωτη νέγρου, προβλέπεται πως θα δημιουργήσει δυσαρέσκεια και θα αναλάβει δυσάρεστα καθήκοντα. Επίσης, θα μαλώσει με τους καλύτερους φίλους της. Αρρώστια ακολουθεί μερικές φορές τα όνειρα με ηλικιωμένους νέγρους. Αν δείτε νέγρο γυμνό, σημαίνει πως δεν είστε ικανός να κάνετε ατιμίες. Οι εχθροί σας θα προσπαθήσουν να σας κάνουν κακό και ίσως μάθετε δυσάρεστα νέα για κάποιον που λείπει. Αν δείτε στ' όνειρο σας ότι συναντηθήκατε με ένα νέγρο άξιο εμπιστοσύνης, σε μέρος όπου εκείνος δεν θα έπρεπε να βρίσκεται, σημαίνει πως κάποιο πρόσωπο της εμπιστοσύνης σας θα σας προδώσει. Ίσως εκνευριστείτε πολύ λόγω της συμπεριφοράς κάποιου υπηρέτη ή υπαλλήλου σας. Καθυστερήσεις και ανησυχίες ίσως ακολουθήσουν.

Νεκρογέννητο: Αν δείτε στον ύπνο σας νεκρογέννητο βρέφος, είναι προάγγελος στενοχώριας. : Αν δείτε στον ύπνο σας νεκρογέννητο βρέφος, είναι προάγγελος στενοχώριας.

Νεκροθάφτης: Αν είσαι νεκροθάφτης θα πικραθείς για θάνατο στενού συγγενή σου, ή αν είσαι παντρεμένη ή αρραβωνιασμένη από το ταίρι σου θα έχεις απιστία. Αν βλέπεις νεκροθάφτη να θάβει νεκρό κάποια άσχημη είδηση θα πάρεις την οποία περίμενες ότι θα ήταν καλή. Αν μαλώνεις με νεκροθάφτη, πρέπει να πάψεις να στεναχωριέσαι και να διασκεδάσεις λίγο. Αν τρως με νεκροθάφτη οι φίλοι σου θα σε προδώσουν και θα σε στεναχωρήσουν πολύ.

Νεκροθάλαμος: Αν μια νέα γυναίκα δει στ' όνειρο της νεκροθάλαμο, σημαίνει αρρώστια και καυγάδες με τον αγαπημένο της. Αν δει κάποιο ζωντανό πρόσωπο να είναι πεθαμένο και να βγαίνει από νεκροθάλαμο, σημαίνει πως θα συνδεθεί έμμεσα μ' αυτό το πρόσωπο σε κάποια φασαρία, αλλά τελικά τα πράγματα θα εξελιχθούν ικανοποιητικά. Αν δει τον αδελφό της, που έχει πεθάνει από καιρό, να βγαίνει από νεκροθάλαμο, είναι μια προειδοποίηση ότι θα έχει μπλεξίματα, που θα μπορέσει να τα αποφύγει βάζοντας σ' ενέργεια όλη της τη θέληση και τη δραστηριότητα. Αν ονειρευτείτε πως ψάχνετε σε ένα νεκροθάλαμο για κάποιο νεκρό, σημαίνει πως θα σοκαριστείτε από το θάνατο κάποιου φίλου ή συγγενή. Αν ονειρευτείτε πως είδατε πολλά πτώματα σε νεκροθάλαμο, σημαίνει πως θα σας βασανίσουν στενοχώριες και προβλήματα.

Νεκρολογία: Αν δείτε στ' όνειρο σας πως γράφατε επικήδειο, σημαίνει πως δυσάρεστα και ανιαρά καθήκοντα θα σας ανατεθούν. Αν δείτε πως διαβάζατε επικήδειο, ανησυχητικά νέα θα ακούσετε σύντομα.

Νεκρός: Αν δείτε στ' όνειρο σας νεκρό, είναι συνήθως κακό προμήνυμα. Αν ονειρευτείτε πως είδατε ή συνομιλούσατε με τον πεθαμένο πατέρα σας, σημαίνει ότι πρόκειται να έχετε μιαν ατυχή συναλλαγή. Προσέξτε τις συμφωνίες που θα υπογράψετε, σας περιβάλλουν εχθροί. ’ντρες και γυναίκες προειδοποιούνται να προσέξουν την υπόληψη τους, ύστερα από αυτό το όνειρο. Αν ονειρευτείτε την πεθαμένη μητέρα σας, προειδοποιείστε να ελέγξετε την τάση για καλλιέργεια νοσηρής και κακόβουλης διάθεσης προς τους συνανθρώπους σας. Αν δείτε πεθαμένο αδελφό, ή άλλους συγγενείς ή φίλους, σημαίνει ότι σύντομα μπορεί να σας ζητηθεί βοήθεια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αν ονειρευτείτε πως είδατε τον νεκρό, ζωντανό και ευτυχισμένο, σημαίνει ότι θα αφεθείτε σε λαθεμένες επιρροές στη ζωή σας, πράγμα που θα σας προκαλέσει υλική ζημιά, αν δεν επανορθώσετε έγκαιρα επιστρατεύοντας όλη τη δύναμη της θέλησης σας. Αν ονειρευτείτε πως συνομιλούσατε με πεθαμένο συγγενή, και αυτός ο συγγενής προσπαθούσε να σας αποσπάσει μιαν υπόσχεση, είναι προειδοποίηση επερχόμενης στενοχώριας. Ολέθριες συνέπειες θα μπορούσαν συχνά να αποφευχθούν, αν οι διάνοιες μπορούσαν να συλλάβουν τις εσώτερες διεργασίες και οράματα του υπέρτερου πνευματικού εγώ. Η φωνή συγγενών είναι απλώς από το υπέρτερο εγώ που λαμβάνει μορφή για να πλησιάσει πιο διακριτικά τη διάνοια που ζει κοντά στο υλικό επίπεδο. Υπάρχει τόσο μικρή ομοιότητα ανάμεσα στις κοινές ή υλικές φύσεις, ώστε τα άτομα θα πρέπει να βασίζονται στη δική τους υποκειμενικότητα για αληθινή ικανοποίηση κι ευχαρίστηση. * Ο Παράκελσος, πάνω σ' αυτό το θέμα, λέγει: «Συμβαίνει κάποτε η ψυχή ανθρώπων, που έχουν πεθάνει ίσως και πενήντα χρόνια πριν, να εμφανιστεί σε μας στη διάρκεια ενός ονείρου, και αν μας μιλήσει, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σ' αυτό που θα πει, διότι ένα τέτοιο όραμα δεν είναι αυταπάτη ή παραίσθηση, και είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να μπορεί να χρησιμοποιήσει το λογικό του τόσο κατά τη διάρκεια του ύπνου του σώματος του όσο και όταν αυτό είναι ξύπνιο" και αν σε μια τέτοια περίπτωση εμφανιστεί σ' αυτόν μια ψυχή και τη ρωτήσει, θα ακούσει απαντήσεις που είναι αληθινές. Μέσω αυτών των ανήσυχων ψυχών μπορούμε να μάθουμε πάρα πολλά πράγματα. Πολλά άτομα έλαβαν έτσι σημαντικές πληροφορίες. Μερικοί άνθρωποι που ήταν άρρωστοι πληροφορήθηκαν κατά τη διάρκεια του ύπνου τους τι φάρμακα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν και αφού τα χρησιμοποίησαν, γιατρεύτηκαν, και τέτοια πράγματα έχουν συμβεί όχι μόνο σε Χριστιανούς αλλά και σε Εβραίους, Πέρσες και ειδωλολάτρες - σε καλούς και κακούς ανθρώπους. Ο συγγραφέας δεν υποστηρίζει ότι μια τέτοια γνώση αποκτάται μόνο από εξωτερικά ή εκτός σάρκας πνεύματα, αλλά μάλλον μέσω των προσωπικών Πνευματικών Αναλαμπών που υπάρχουν στον άνθρωπο.

Νεκροταφείο: Αν ονειρευτείτε πως είσαστε σ' ένα όμορφο και φροντισμένο νεκροταφείο, θα έχετε ανεπάντεχα νέα για την ανεύρεση κάποιου που τον είχατε πενθήσει ως νεκρό, και θα αποκτήσετε τους τίτλους κτημάτων που είχαν καταληφθεί από σφετεριστές. Αν δείτε ένα ξεχασμένο, γεμάτο βάτους νεκροταφείο, θα ζήσετε να δείτε όλους τους αγαπημένους σας να σας εγκαταλείπουν και να σας αφήνουν στη φροντίδα ενός ξένου. Για τους νέους που θα ιδούν στον ύπνο τους ότι περιπλανούνταν στα σιωπηλά δρομάκια των νεκρών, είναι σημάδι ότι θα βρουν τρυφερή ανταπόκριση και αγάπη από φίλους, αλλά θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν λύπες που οι φίλοι θα είναι ανήμποροι να αποτρέψουν. Νύφες που θα ονειρευτούν ότι περνούν νεκροταφείο πηγαίνοντας στη γαμήλια τελετή, θα στερηθούν τους συζύγους τους από μοιραία δυστυχήματα που θα συμβούν σε ταξίδια. Αν ονειρευτείτε πως περπατούσατε σε νεκροταφείο χειμώνα, σημαίνει ότι θα έχετε ένα μακρύ και σκληρό αγώνα με τη φτώχεια, και θα διαμείνετε μακριά από το σπίτι των παιδικών σας χρόνων, και θα αποχωριστείτε φίλους" αλλά αν δείτε τα σημάδια της άνοιξης, θα πάτε σε πιο ευχάριστα μέρη και θα χαρείτε τη συντροφιά φίλων. Για τους ερωτευμένους που θα ονειρευτούν πως βρέθηκαν σε νεκροταφείο, σημαίνει ότι ουδέποτε θα παντρευτούν μεταξύ τους, αλλά θα ιδούν άλλους να παίρνουν τη θέση τους. Για μια μητέρα που θα δει στον ύπνο της ότι πήγε φρέσκα λουλούδια σε νεκροταφείο, είναι σημάδι ότι η οικογένεια της θα διατηρήσει την καλή της υγεία. Για μια νεαρή χήρα που θα δει πως επισκέφτεται νεκροταφείο, σημαίνει ότι σύντομα θα αντικαταστήσει τα πένθιμα φορέματα με τα γαμήλια. Αν αισθάνεται πίκρα και κατάθλιψη, θα έχει καινούργιες φροντίδες και λύπες. Για τους ηλικιωμένους που θα ονειρευτούν νεκροταφείο, είναι ένδειξη ότι σύντομα θα κάμουν ένα ταξίδι όπου θα βρουν τέλεια ανάπαυση. Αν ονειρευτείτε μικρά παιδιά να μαζεύουν λουλούδια ανάμεσα στους τάφους, σημαίνει αλλαγές προς την ευημερία, και ότι δε θα κλάψετε πάνω από τον τάφο κανενός φίλου σας. Ακόμη, είναι σημάδι καλής και μακρόχρονης υγείας.

Νεκροφόρα: Αν ονειρευτείτε νεκροφόρα, σημαίνει ανώμαλες οικογενειακές καταστάσεις και αποτυχία στην διαχείριση των επιχειρήσεων σας. Προμηνύεται επίσης θάνατος ή αρρώστια και λύπη κάποιου κοντινού σας προσώπου. Αν δείτε πως μια νεκροφόρα περνούσε από κοντά σας, σημαίνει πως θα χρειαστεί να νικήσετε κάποιον δυνατό εχθρό.

Νέοι: Αν δείτε νέους ανθρώπους στον ύπνο σας, σημαίνει ότι θα συμφιλιωθείτε με μέλη της οικογένειας σας και θα έχετε ευνοϊκές συνθήκες για τις τοποθετήσεις σας. Το να ονειρευτείτε ότι είσθε νέος ξανά, σημαίνει ότι θα κάνετε μεγάλες προσπάθειες για να επαναφέρετε χαμένες ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς θα αποτύχετε. Για μια μάνα, το να δει τα παιδιά της μικρά ξανά, σημαίνει ότι παλιές πληγές θα επουλωθούν και εκείνη θα αισθανθεί νέα και δυνατή. Αν ονειρευτείτε μικρά παιδιά στο σχολείο, σημαίνει ευημερία και χρησιμότητα.

Νεράιδα: Το να ονειρευτεί κανείς μια νεράιδα, είναι καλός οιωνός σε όλες τις περιπτώσεις, μια που πάντα πρόκειται για μια σκηνή όπου εμφανίζεται ένα χαρούμενο παιδί ή γυναίκα.

Νερό: Αν δεις ότι είσαι βρεγμένος πρόσεχε και θα αρρωστήσεις, αν δεις νερό να τρέχει καθαρό από βρύση, από τοίχους, να είναι στο πάτωμα το νερό, τότε θα έχεις κάποια κέρδη ή θα κλείσεις μια καλή συμφωνία για δουλειά ή θα πετύχεις στην εργασία σου, ή θα έχεις καλό και ευτυχισμένο έρωτα που θα καταλήξει στο γάμο. Αν το νερό είναι βρόμικο και θολό θα συμβούν τα αντίθετα, αν σου δίνουν σε ποτήρι να πιεις νερό, θα σε βοηθήσει κάποιος άνθρωπος από τον οποίο δεν το περίμενες. Αν προσφέρεις εσύ το νερό σε κάποιον να πιει θα βοηθήσεις εσύ άτομο στην κατάλληλη ευκαιρία και μπορεί να το ερωτευθείς. Αν χύνεις το νερό στο χώμα, πρόσεχε γιατί ασχολείσαι με μικροπρέπειες, αν όμως ποτίζεις άνθη ή δέντρα θα έχεις επιτυχίες στις υποθέσεις σου. Αν το νερό είναι βραστό θα έχεις μεγάλες στεναχώριες από τις ανοησίες σου. Αν πλένεσαι με νερό πρέπει να διορθώσεις τα λάθη σου γιατί έχουνε κάνει κακό σε κόσμο και σε σένα. Αν βρέχονται τα πόδια σου με νερό τότε σίγουρα σε εκτιμά ο κόσμος και θα πράξεις καλώς για την δουλειά σου.

Νεωκόρος: Αν δείτε στον ύπνο σας πως είσαστε νεωκόρος -σα σε μια εκκλησία, χωρίς όμως να έχετε καμία σχέση με αυτό το επάγγελμα, αυτό σημαίνει πως θα σας βρουν ευχάριστα γεγονότα στην ζωή σας γιατί θα δείτε να επιβάλλεστε επαγγελματικά και κοινωνικά.

Νιπτήρας: Νέες φροντίδες θα σας απασχολήσουν και θα δώσουν ευχαρίστηση σε τρίτους και σε σας ενδιαφέρον, αν δείτε στ' όνειρο σας νιπτήρα. Αν δείτε πως είχατε το πρόσωπο και τα χέρια μέσα σε νιπτήρα με καθαρό νερό, γρήγορα οι ευχές σας να συνδεθείτε με πρόσωπο που σας ενδιαφέρει θα πραγματοποιηθούν. Βρώμικος και ραγισμένος νιπτήρας σημαίνει ότι θα μπλεχτείτε σε παράνομες υποθέσεις που θα στενοχωρήσουν τους άλλους και σε σας θα δώσουν επιπόλαιες τέρψεις.

Νήμα: Το νήμα, σε όνειρο, σημαίνει επιτυχία στις επιχειρήσεις και την ύπαρξη ενός εργατικού προσώπου στην οικογένεια σας. Για τη νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί ότι στη δουλειά της μεταχειρίζεται κλωστές, είναι σημάδι ότι θα εκτιμηθεί από αξιόλογο πρόσωπο στη ζωή της.

Νησί: Αν ονειρευτείτε πως είσαστε σε νησί που περιβάλλεται από καθαρό νερό, σημαίνει ευχάριστα ταξίδια και επιτυχείς επιχειρήσεις. Για μια γυναίκα, αυτό το όνειρο σημαίνει ευτυχισμένο γάμο. Ένα ξερονήσι, στ' όνειρο, σημαίνει την απώλεια ευτυχίας και σπατάλη χρημάτων. Αν δείτε ένα νησί, σημαίνει άνεση και ευημερία μετά από σκληρό αγώνα και ανησυχίες. Αν δείτε ανθρώπους πάνω σε νησί, σημαίνει πως θα αγωνιστείτε να τοποθετήσετε τον εαυτό σας ψηλότερα από άλλους.

Νομίσματα: Αν ονειρευτείτε χρυσά νομίσματα, σημαίνει ευημερία και πολλή ευχαρίστηση από επίσκεψη αξιοθέατων και υπερπόντιων ταξιδιών. Τα ασημένια νομίσματα στο όνειρο είναι κακός οιωνός. Διχόνοιες θα παρουσιαστούν και στις πιο αρμονικές οικογένειες. Για μια κοπέλα που θα δει στ' όνειρο της τον αγαπημένο της να της δίνει ένα ασημένιο νόμισμα, σημαίνει ότι θα την αφήσει «στα κρύα του λουτρού». Τα χάλκινα νομίσματα σημαίνουν απελπισία και σωματικό μόχθο. Τα νικελένια, σημαίνουν πως θα καταπιαστείτε με εργασία της πιο ταπεινής μορφής. Αν τα ασημένια νομίσματα είναι το ιδανικό για σας χρήμα, και δείτε τέτοια νομίσματα καθαρά και αστραφτερά, ή δείτε ξεκάθαρα πως είναι στην κατοχή σας, το όνειρο είναι ευοίωνο.

Νοσοκομείο: Αν το βλέπεις γεμάτο με ασθενείς βάσανα πολλά θα έχεις και οικονομικά προβλήματα. Αν μπαίνεις σε αυτό και είναι άδειο τότε θα έχεις πολύ καλά νέα και ευχάριστες επισκέψεις. Αν βλέπεις ότι εσύ είσαι άρρωστος και είσαι σε νοσοκομείο πρόσεχε γιατί θα έχεις μικρό ατύχημα εσύ ή συγγενής σου, αν όμως βλέπεις ότι είσαι βαριά άρρωστος και πρόκειται να πεθάνεις τότε σίγουρα κάτι καλό θα σου συμβεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Νοσοκόμος: Αν ονειρευτείτε πως μια νοσοκόμα βρίσκεται στο σπίτι σας, προμηνύεται αρρώστια ή άτυχες επισκέψεις σε φίλους. Αν δείτε πως η νοσοκόμα φεύγει από το σπίτι σας, σημαίνει καλή υγεία στην οικογένεια σας. Για μια νέα γυναίκα που θα δει πως είναι νοσοκόμα, σημαίνει πως θα έχει την εκτίμηση των άλλων λόγω της αυτοθυσίας της. Αν δει πως φεύγει από κάποιον ασθενή, σημαίνει πως θα πέσει θύμα απάτης.

Νοσταλγία: Αν ονειρευτείτε πως υποφέρατε από νοσταλγία, σημαίνει πως θα χάσετε ευκαιρίες να ταξιδέψετε και να κάνετε ευχάριστες επισκέψεις. Αν ονειρευτείτε πως υποφέρατε από νοσταλγία, σημαίνει πως θα χάσετε ευκαιρίες να ταξιδέψετε και να κάνετε ευχάριστες επισκέψεις. Αν ονειρευτείτε πως υποφέρατε από νοσταλγία, σημαίνει πως θα χάσετε ευκαιρίες να ταξιδέψετε και να κάνετε ευχάριστες επισκέψεις.

Νουθεσία: Αν δείτε πως νουθετείτε το γιο ή την κόρη σας, ή κάποιο νεαρό άτομο, σημαίνει ότι οι καλές αρχές που έχετε θα σας εξασφαλίσουν εύνοιες, και με τα χαρίσματα σας θα αποκτήσετε περιουσία.

Νούμερα: Αν δείτε στ' όνειρο σας αριθμούς, σημαίνει πως ορισμένες διαταραχές στη δουλειά θα σας δημιουργήσουν ανησυχίες και απογοήτευση.

Νούφαρα: Αν δείτε να φυτρώνουν νούφαρα, σημαίνει πως θα υπάρξει ένα ανακάτωμα ευτυχίας, θλίψης και στέρησης. Αν δείτε να φυτρώνουν νούφαρα, σημαίνει πως θα υπάρξει ένα ανακάτωμα ευτυχίας, θλίψης και στέρησης.

Ντάλια: Αν δείτε ντάλιες στ' όνειρο σας - φρέσκιες και λαμπερόχρωμες - είναι σημάδι καλοτυχίας.

Ντάμα: Αν ονειρευτείτε πως παίζατε ντάμα, θα μπλεχτείτε σε δυσκολίες σοβαρής μορφής, και ξένοι άνθρωποι θα μπουν στη ζωή σας και θα προσπαθήσουν να σας βλάψουν. Αν δείτε πως κερδίσατε το παιχνίδι, θα επιτύχετε σε μιαν αμφίβολη επιχείρηση.

Ντεπόζιτο: Ντεπόζιτο, στο όνειρο, είναι προάγγελμα ευημερίας, που θα σας ικανοποιήσει πέρα από κάθε προσδοκία. Αν δείτε ότι το ντεπόζιτο στάζει, προμηνύεται απώλεια στις εμπορικές υποθέσεις σας.

Ντέφι: Αν δείτε στον ύπνο σας ντέφι, είναι σημάδι σύντομης ευχαρίστησης που θα προέλθει από κάποιο ασυνήθιστο περιστατικό.

Ντομάτες: Αν ονειρευτείτε ότι τρώγατε ντομάτες, είναι δείγμα καλής υγείας. Αν τις είδατε να φυτρώνουν, σημαίνει οικογενειακή ευτυχία. Για τη νέα γυναίκα που θα δει στ' όνειρο της ώριμες ντομάτες, προλέγονται απολαύσεις και ευτυχισμένος γάμος. Αν ονειρευτείτε ότι τρώγατε ντομάτες, είναι δείγμα καλής υγείας. Αν τις είδατε να φυτρώνουν, σημαίνει οικογενειακή ευτυχία. Για τη νέα γυναίκα που θα δει στ' όνειρο της ώριμες ντομάτες, προλέγονται απολαύσεις και ευτυχισμένος γάμος.

Ντουλάπι: Αν δείτε στ' όνειρο σας ένα ντουλάπι, σημαίνει ευχαρίστηση και άνεση, ή φτώχεια και στενοχώρια, ανάλογα με το αν το ντουλάπι είναι καθαρό και γεμάτο με αστραφτερά σκεύη, ή άδειο και βρώμικο.

Ντύσιμο: Αν δείτε στ' όνειρο σας πως δυσκολευόσασταν να ντυθείτε, σημαίνει πως κάποιο πονηρό πρόσωπο θα σας στενοχωρήσει και θα προσπαθήσει να σας βγάλει από το σωστό δρόμο.

Νυκτερίδα: Αν ονειρευτείς νυκτερίδα ότι φωνάζει κάποια γνωστή σου οικογένεια θα χάσει κάποιο άτομο. Αν μπαίνει μέσα στο δωμάτιο σου και πετά, κάτι κακό έχεις στο μυαλό σου και κοίτα να μην το πράξεις γιατί θα σου φέρει μεγάλες καταστροφές. Αν σκοτώνεις νυκτερίδα, κινδυνεύει η ζωή σου αλλά ως εκ θαύματος τελευταία στιγμή θα σωθείς από τον κίνδυνο. Αν πέφτουν επάνω σου οι νυκτερίδες θα θυμώσεις πολύ για κάποια λόγια που θα ακούσεις. Μόνο σε περίπτωση που είσαι έγκυος η νυκτερίδα είναι καλό όνειρο γιατί τότε θα κάνεις καλή γέννα και υγιές παιδί.

Νύφη: Η νύφη συνήθως είναι στεναχώρια και άσχημες ειδήσεις, είτε εσείς είστε νύφη ή άλλο άτομο. Πολλές φορές σημαίνει σοβαρή αρρώστια για αυτή που βλέπεις νύφη ή και για σένα. Ακόμα σημαίνει και ακύρωση γάμου ή και αναβολή. Αν βλέπεις ότι κόβεις νυφικά θα έχεις άσχημα νέα για φίλο ή συγγενή.Αν βλέπεις ότι τα φοράς ίσως να φορέσεις μαύρα για κάποιο πένθος. Αν όμως απλώς βλέπεις νυφικά θα σου συμβεί κάτι δυσάρεστο αλλά θα είναι κάτι περαστικό.

Νυφικά ρούχα: Αν δείτε ότι φορούσατε φορεσιά γάμου, θα λάβετε μέρος σε ευχάριστες υποθέσεις και θα συναντηθείτε με φίλους. Αν τα ρούχα ήταν λερωμένα ή ακατάστατα, σημαίνει ότι θα χαλάσουν οι σχέσεις σας με πρόσωπο που θαυμάζετε πολύ.

Νύκτα: Αν περπατάς μόνος σου στη νύκτα πρόσωπο που αγαπάς θα σε εγκαταλείψει. Αν βλέπεις απλώς νύκτα θα στεναχωρεθείς με τις υποθέσεις σου ή ακόμα και για την περιφρόνηση του κόσμου. Αν δεις ότι είναι νύκτα και νυστάζεις πρόσεχε γιατί κουράζεσαι πολύ και θα αρρωστήσεις. Αν είσαι γυναίκα κάποιος θέλει να σε εκμεταλλεύθη και να σε εγκαταλείψει.

Νυχτερίδα: Τρομερή είναι η μοίρα του άτυχου που θα ονειρευτεί αυτό το άσχημο ζώο. Λύπες και συμφορές τον περιμένουν, θάνατος συγγενών και φίλων, απώλεια μελών του σώματος ή της όρασης μπορεί να ακολουθήσουν, αν δείτε στον ύπνο σας αυτά τα διαβολικά τέρατα. Μια λευκή νυχτερίδα είναι σχεδόν σίγουρο σημάδι θανάτου. Συχνά αυτό το όνειρο ακολουθεί ο θάνατος παιδιού.

Νυχτικό: Αν ονειρευτείτε πως φοράτε το νυχτικό σας, θα προσβληθείτε από ελαφριά ασθένεια. Αν δείτε άλλους να φορούν νυχτικό, σημαίνει πως θα λάβετε δυσάρεστα νέα από φίλους που λείπουν, και οι επιχειρήσεις σας θα έχουν κάποια προβλήματα. Αν ένας ερωτευμένος δει την αγαπημένη του με νυχτικό, σημαίνει πως εκείνη θα τον διώξει.

Νυχτοπούλι: Αν δείτε στ' όνειρο σας ότι ακούσατε τη διαπεραστική φωνή ενός νυχτοπουλιού, προβλέπεται πως θα ξαφνιαστείτε και θα στεναχωρηθείτε λόγω της σοβαρής αρρώστιας ή του θανάτου κάποιου αγαπημένου.

Νυφίτσα: Αν βλέπεις νυφίτσα στον ύπνο σου και μπαίνει μέσα στο σπίτι σου και σου έκανε ζημιές πρόσεχε γιατί θα σε κλέψουν. Αν κυνηγάς νυφίτσα κάποιος εχθρός σου θα σε πολεμήσει μέχρι να σε εξαντλήσει. Αν η νυφίτσα πέφτει σε παγίδα σου θα αποφύγεις μεγάλο κίνδυνο, αν την σκοτώνεις χωρίς να το θέλεις δίνεις εσύ ευκαιρίες να σε πολεμήσουν οι εχθροί σου.

Νύχια: Αν τα νύχια σου είναι μακριά και περιποιημένα σημαίνει ότι είσαι έντιμος άνθρωπος και θα έχεις πολλά κέρδη, αν όμως είναι κοντά θα έχεις πολλές ζημιές. Αν είναι απεριποίητά και μακριά, μια εργασία που πρόκειται να ξεκινήσεις θα πάει πολύ καλά, αν κόβεις τα νύχια σου, θα απαλλαγείς από πολλά βάσανα, αν σου τα κόβουν άλλοι θα πάρεις πολύ πίκρα από την οικογένεια σου και πρόκειται να πληγωθείς, αν σε γδέρνουν νύχια οποιουδήποτε ζώου ή πτηνού, θα σε βλάψει κάποιος αλλά από αθωότητα.