Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Κ

Κάβα κρασιού: Το να δείτε στον ύπνο σας κάβα κρασιού είναι σημάδι πως υπέρτατες χαρές και ευχαριστήσεις βρίσκονται πολύ κοντά σας και στη διάθεση σας.

Καβούρια: Αν δείτε στ' όνειρο σας καβούρια, σημαίνει ότι θα έχετε πολλές περίπλοκες υποθέσεις, που για την επίλυση τους θα αναγκαστείτε να ασκήσετε την πιο υγιή κρίση. Αυτό το όνειρο προοιωνίζεται για τους ερωτευμένους ένα μακρύ και δύσκολο φλερτ.

Καγκουρό: Αν δείτε καγκουρό στον ύπνο σας, σημαίνει ότι με την καλή στρατηγική σας θα μπορέσετε να φέρετε τους εχθρούς που σας επικρίνουν σε μειονεκτική θέση. Αν δείτε στ' όνειρο σας ένα καγκουρό να σας επιτίθεται, είναι σημάδι πως η υπόληψη σας κινδυνεύει. Αν δείτε πως σκοτώσατε καγκουρό, σημαίνει ότι θα υπερνικήσετε όλα τα εμπόδια. Αν δείτε το δέρμα ενός καγκουρό, σημαίνει ότι βρίσκεστε στο δρόμο προς την επιτυχία.

Καζάνι: Αν ονειρευτείτε πως είδατε ένα χαλασμένο καζάνι, σημαίνει πως θα υποφέρετε από κακή διαχείριση ή απογοήτευση. Για μια γυναίκα που θα δει ότι μπαίνει σε κελάρι για να ψάξει για καζάνι, είναι προμήνυμα αρρώστιας και απωλειών γύρω της.

Καζίνο: Αν ονειρευτείτε πως παίζετε και κερδίζετε, σημαίνει χαμηλού επιπέδου γνωριμίες και απολαύσεις σε βάρος των άλλων. Αν είδατε πως χάσατε, σημαίνει πως η κακή συμπεριφορά σας θα απομακρύνει ένα αγαπητό πρόσωπο από κοντά σας.

Κάθισμα: Αν δείτε στ' όνειρο σας ότι κάποιος πήρε το κάθισμα σας, σημαίνει πως θα καταπιεστείτε από ανθρώπους που θα ζητήσουν τη βοήθεια σας. Αν δείτε πως δίνετε το κάθισμα σας σε μια γυναίκα, προβλέπεται πως θα πέσετε θύμα της επιδεξιότητας κάποιου.

Καθρέφτης: Αν ονειρευτείτε πως κοιταζόσαστε σε καθρέφτη, σημαίνει πως θα συναντήσετε αποθαρρυντικές καταστάσεις και αρρώστια θα σας στοιχίσει την απώλεια της τύχης σας. Αν δείτε σπασμένο καθρέφτη, σημαίνει πως κάποιος συγγενής, γνωστός ή φίλος θα πεθάνει από ξαφνικό ή βίαιο θάνατο. Αν δείτε άλλους να καθρεφτίζονται, σημαίνει πως κάποιοι θα σας αδικήσουν στην προσπάθεια τους να προωθήσουν τα συμφέροντα τους. Αν δείτε ζώα να καθρεφτίζονται, σημαίνει απογοητεύσεις και ατυχία. Για τη νέα γυναίκα που θα δει πως έσπασε καθρέφτη, σημαίνει πως θα κάνει άτυχες φιλίες και δυστυχισμένο γάμο. Αν είδε τον αγαπημένο της να καθρεφτίζεται και να είναι χλωμός και καταβεβλημένος, σημαίνει θάνατο ή διάλυση αρραβώνα. Αν είδε πως ήταν ευτυχισμένος, σημαίνει πως θα υπάρξει μεταξύ τους ένας πρόσκαιρος χωρισμός.

Καιρός: Αν ονειρευτείτε τον καιρό, είναι σημάδι για κάποιες τάσεις αλλαγής της τύχης. Υπάρχει πιθανότητα γρήγορης προόδου, που θα προσκρούσει σε αμφιβολίες και φόβους για αποτυχία. Το να δείτε στον ύπνο σας ότι μελετάτε το δελτίο καιρού, σημαίνει ότι θ' αλλάξετε κατοικία, ύστερα από πολύ σκέψη, αλλά τελικά θα ωφεληθείτε από την αλλαγή.

Κακάο: Αν δείτε στον ύπνο σας κακάο, σημαίνει ότι θα διατηρείτε φιλίες με αντιπαθείς ανθρώπους για την προαγωγή σας και την ευχαρίστηση σας.

Κακάρισμα: Αν ονειρευτείτε πως ακούσατε κακαρίσματα από κότες, σημαίνει ξαφνικό σοκ που θα προκληθεί από την είδηση ενός απροσδόκητου θανάτου στη γειτονιά σας. Αρρώστια θα προκαλέσει φτώχεια.

Κακοποίηση: Αν ονειρευτείτε ότι σας κακοποιούν, είναι σημάδι ότι οι εχθροί σας θα υπερισχύσουν. Το να δείτε στ' όνειρο σας ότι εσείς κακοποιείτε άλλους, είναι προμήνυμα ότι θα υποστείτε απώλεια χρηματική και ηθική εξαιτίας της α-αξιοκατάκριτης και ασυνείδητης συμπεριφοράς σας.

Καλάθι: Αν ονειρευτείτε πως είδατε ή κρατούσατε καλάθι, σημαίνει ότι σας περιμένει μεγάλη επιτυχία, εφόσον το καλάθι ήταν γεμάτο" αν όμως το καλάθι ή τα καλάθια ήταν άδεια, σημαίνει δυσαρέσκεια και λύπη.

Καλάμι: Αν δείτε στ' όνειρο σας καλάμι φυτρωμένο, είναι προμήνυμα σημαντικής προόδου στον οικονομικό τομέα. Αν δείτε καλάμι κομμένο, σημαίνει απόλυτη αποτυχία σε κάθε εγχείρημα.

Καλαμπόκι: Αν ονειρευτείτε πως ξεφλουδίζετε καλαμπόκια, σημαίνει ότι θα έχετε ποικίλες επιτυχίες και απολαύσεις. Αν δείτε άλλους να μαζεύουν καλαμπόκια, είναι σημάδι ότι θα χαρείτε για την ευημερία φίλων ή συγγενών.

Καλιακούδα: Όνειρο με καλιακούδα σημαίνει κακή υγεία και φιλονικίες. Αν δείτε πως πιάσατε καλιακούδα, είναι σημάδι ότι θα μπορέσετε να ξεγελάσετε τους εχθρούς σας. Το σκότωμα μιας καλιακούδας, στ' όνειρο, προλέγει ότι θα διεκδικήσετε περιουσία με πολλά προβλήματα.

Καλόγερος: Αν ονειρευτείτε καλόγερο, προμηνύονται διαφωνίες στην οικογένεια και δυσάρεστα ταξίδια. Για μια νέα γυναίκα, αυτό το όνειρο σημαίνει πως θα υποστεί κακολογία και απάτη. Αν ονειρευτείτε πως είσαστε καλόγερος, σημαίνει προσωπικές απώλειες και αρρώστια.

Καλόγρια: Για ένα θρησκόληπτο που θα δει στ' όνειρο του καλόγριες, είναι προμήνυμα πως οι υλικές απολαύσεις θα παραμερίσουν την πνευματικότητα του. Για τη γυναίκα που θα ονειρευτεί καλόγριες, σημαίνει πως θα χηρέψει ή θα χωρίσει από τον αγαπημένο της. Αν ονειρευτεί πως είναι καλόγρια, προβλέπονται δυσαρέσκειες με το περιβάλλον της. Αν δει νεκρή καλόγρια, προβλέπεται απογοήτευση εξαιτίας της απιστίας αγαπημένων της προσώπων και ατυχίας. Αν ονειρευτεί πως η καλόγρια έβγαλε το ράσο της, προβλέπεται πως θα έχει κλίση στις υλικές απολαύσεις.

Κάλος: Αν δείτε στον ύπνο σας πως έχετε κάλους στα πόδια και σας πονούν, σημαίνει ότι κάποιοι εχθροί σας υπονομεύουν" μα αν δείτε πως καταφέρατε να καθαρίσετε τα πόδια σας από τους κάλους, θα κληρονομήσετε ένα μεγάλο αγρόκτημα από κάποια άγνωστη πηγή. Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί πως έχει κάλους στα πόδια, είναι ένδειξη πως θα περάσει πολλά βάσανα και πως θα της φερθούν ψυχρά άτομα του φύλου της.

Κάκτος: Αν δείτε στον ύπνο σας ένα οποιοδήποτε κάκτο, αυτό σημαίνει πως θα περάσετε πολλές δυσκολίες στην ζωή σας αλλά θα κουραστείτε και η αντοχή σας η υπομονή σας και το πείσμα σας θα σας κάνουν να ήσαστε εσείς νικητές. Αν ήσαστε ερωτευμένη ή σκοπεύετε να διαλέξετε σύντροφο στην ζωή σας θα σας βρουν πολλές δυσκολίες αλλά θα βρείτε πιστό κι αφοσιωμένο άτομο, αλλά θα κουραστείτε για να κερδίσετε την αγάπη του. Αν δείτε κάκτο ανθισμένο σημαίνει πως θα νοιώσετε μεγάλη ευτυχία γιατί θα δείτε πως οι κόποι σας βρήκαν τον στόχο τους.

Καλτσοδέτες: Αν δείτε στον ύπνο σας πως βρήκατε μια καλτσοδέτα του αντίθετου φύλλου αυτό σημαίνει πως θα συναντήσετε έναν σφοδρό και παράφορο έρωτα που θα φτάσει μέχρι το γάμο. Αν είστε παντρεμένος-νη αυτό σημαίνει πως θα έχετε στεναχώριες, με τον σύντροφο σας. Αν φοράτε, στο όνειρό σας πάντα καλτσοδέτα, αυτό σημαίνει πως έχετε σύντροφο ή ταίρι που σας καταπιέζει, ο έρωτας που νιώθετε σας φέρνει δυστυχία γιατί δεν είναι αυτός που περιμένατε. Αν δείτε πως βγάζετε τις καλτσοδέτες σας, αυτό σημαίνει πως θα απαλλαγείτε από ένα αίσθημα κουραστικό και έναν έρωτα βασανιστικό. Αν δείτε πως βγάζετε τη καλτσοδέτα από μια γυναίκα που σας ενδιαφέρει, αυτό σημαίνει πως με τον τροπο σας θα της βγάλετε τη στεναχώρια που της έχετε προξενήσει με την άσχημη συμπεριφορά σας. Αν δείτε πως φοράτε καλτσοδέτες σε μια γυναίκα, αυτό σημαίνει πως την έχετε δέσει κοντά σας και δέχεται καρτερικά τα πάντα, αλλά όμως θα την ξεγελάσετε. Αν η ίδια η γυναίκα δει πως φορούσε καλτσοδέτες μπροστά σ' έναν άνδρα, αυτό σημαίνει πως με την προκλητικότητα και με τα κόλπα της, θα καταφέρει να τυλίξει τον άνδρα που αγαπά αλλά θα μετανιώσει για το δεσμό αυτόν. Αν μια γυναίκα δει πως δίνει δική της καλτσοδέτα σ' έναν άνδρα, αυτό σημαίνει πως η επιπολαιότητα της θα την βγάλει εκτεθειμένη στο περιβάλλον της, αν ο άνδρας προσφέρει καλτσοδέτα σε μια γυναίκα, αυτό σημαίνει πως αν τη δεχτεί θα γίνει έρμαιό του.

Καλοφαγάς: Αν ονειρευτείτε ότι είστε καλοφαγάς, σημαίνει ότι θα βελτιώσετε το μυαλό σας, το σώμα και το γούστο σας. Για μια γυναίκα, το να ονειρευτεί ότι προσπαθεί να ικανοποιήσει ένα καλοφαγά, σημαίνει ότι θα διακριθεί γιατί θα παντρευτεί διακεκριμένο σύζυγο, αλλά θα υποφέρει από την τυραννικότητά του.

Καλύβα: Αν ονειρευτείτε καλύβα, σημαίνει αδιάφορη επιτυχία. Αν ονειρευτείτε πως κοιμάστε σε καλύβα, σημαίνει κακή υγεία και δυσαρέσκεια. Αν δείτε καλύβα μέσα σε λιβάδι, σημαίνει ευφορία, αλλά περαστική ευτυχία.

Καμήλα: Αν δείτε στον ύπνο σας καμήλα, σημαίνει ότι θα δείξετε μεγάλη υπομονή και καρτερία σε καιρό αβάσταχτης σχεδόν αγωνίας και αποτυχιών, που φαινομενικά θα σαρώσουν κάθε ίχνος ελπίδας στην ψυχή σας. Αν-δείτε πως είστε ιδιοκτήτης καμήλας, είναι σημάδι ότι θα αποκτήσετε πλούσια μεταλλευτική ιδιοκτησία. Αν δείτε κοπάδι από καμήλες στην έρημο, σημαίνει συμπαράσταση όταν κάθε ανθρώπινη βοήθεια φαίνεται σχεδόν ανύπαρκτη, και αρρώστια από την οποία θα σηκωθείτε ανέλπιστα σύντομα.

Καμπαναριό: Αν ονειρευτείτε καμπαναριό, είναι προάγγελος αρρώστιας και αντιθέσεων. Ερειπωμένο καμπαναριό σημαίνει θάνατο γνωστού ή φίλου. Το ν' ανεβαίνετε, στ' όνειρο σας, σε καμπαναριό προμηνά σοβαρές δυσκολίες, που όμως θα μπορέσετε να τις ξεπεράσετε. Αν δείτε ότι πέσατε από καμπαναριό, είναι σημάδι κακής υγείας και απώλειας στις επιχειρήσεις.

Κάμπια: Αν δείτε στ' όνειρο σας κάμπια, σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον σας θα υπάρξουν άνθρωποι ταπεινοί και υποκριτές, και καλά θα κάμετε να φυλαχτείτε από τις απατηλές εμφανίσεις. Μπορεί να υποστείτε κάποια απώλεια στον έρωτα ή στις επιχειρήσεις. Ακόμη, η κάμπια στ' όνειρο είναι προμήνυμα ότι θα βρεθείτε σε καταστάσεις αμηχανίας, και δε θα πρέπει να περιμένετε σημαντική διάκριση ή κέρδη.

Καμπίνα: Η καμπίνα ενός πλοίου είναι μάλλον κακά σημάδι, αν τη δείτε στ' ό- νειρό σας. Κάποια βρωμοδουλειά σκαρώνεται σε βάρος σας. Είναι πολύ πιθανό να συρθείτε στα δικαστήρια, όπου θα χάσετε εξαιτίας της αστάθειας των μαρτύρων σας.

Καμπούρης: Αν ονειρευτείτε έναν καμπούρη, σημαίνει πως θα έχετε απρόσμενες αλλαγές στα σχέδια σας.

Κανάλι: Αν δείτε στον ύπνο σας το νερό ενός καναλιού θολό και στεκούμενο, σημαίνει αρρώστια, στομαχικές διαταραχές και σκοτεινά σχέδια των εχθρών. Αν όμως το νερό ήταν ξάστερο, είναι προάγγελμα μιας ήρεμης ζωής με αφοσιωμένους φίλους κοντά σας. Για μια νέα γυναίκα που θα δει να γλιστράει με κάνω στα νερά ενός καναλιού, σημαίνει εγκρατή ζωή και σύζυγο που θα τη λατρεύει. Αν δει πως διασχίζει το κανάλι από γέφυρα που υψώνεται πάνω σε ξάστερο νερό και ότι μαζεύει φτέρες και άλλες πρασινάδες στις όχθες, θα χαρεί μια ζωή γεμάτη απολαύσεις και υψηλές κοινωνικές διακρίσεις. Αν όμως το νερό στροβιλιζόταν, θα βρεθεί συχνά μπερδεμένη σε άσχημες ιστορίες και θα είναι θύμα νευρικών διαταραχών.

Καναπές: Αν ονειρευτείτε πως είστε αναγερμένος πάνω σε καναπέ, σημαίνει ότι θα βαυκαλιστείτε με ψεύτικες ελπίδες, θα πρέπει να αγρυπνείτε σε κάθε μεταβολή που θα γίνεται στις δουλειές σας, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι ελπίδες σας.

Καναρίνι: Αν δείτε στ' όνειρο σας αυτό το γλυκό κελαηδοπούλι, είναι σημάδι αναπάντεχων απολαύσεων. Για ένα νέο που θα ονειρευτεί πως έχει ένα όμορφο καναρίνι, σημαίνει υψηλές κοινωνικές τιμές και ένα επιτυχημένο πέρασμα από τον κόσμο της λογοτεχνίας, ή μια ευτυχισμένη κατάληξη ενός ερωτικού δεσμού. Αν ονειρευτείτε πως σας χάρισαν ένα καναρίνι, είναι ένδειξη μιας ευπρόσδεκτης κληρονομιάς. Αν δείτε πως διώχνετε ένα καναρίνι, σημαίνει πως θα δοκιμάσετε απογοήτευση στις πιο ακριβές σας επιθυμίες. Αν ονειρευτείτε καναρίνι να πεθαίνει, σημαίνει πως θα πληγωθείτε από την απιστία αγαπημένων φίλων. Αν δείτε καναρίνια να φτερουγίζουν και να κελαηδούν σε πολυτελή διαμερίσματα, είναι καλός οιωνός: γλέντια και μια ζωή εξαιρετικής λεπτότητας, πλούτος και ικανοποιητικές φιλίες σας περιμένουν.

Κανάτι: Αν δείτε στ' όνειρο σας ένα κανάτι, σημαίνει πως θα έχετε καλή διάθεση και πως οι προσπάθειες σας θα στεφθούν από επιτυχία. Ένα σπασμένο κανάτι είναι σημάδι απώλειας καλών φίλων.

Κανόνι: Αυτό το όνειρο σημαίνει ότι το σπίτι και η χώρα βρίσκονται σε κίνδυνο εξωτερικής εισβολής, από την οποία οι νέοι μας θα υποφέρουν τα δεινά του πολέμου. Για μια νέα γυναίκα που ονειρεύτηκε πως άκουσε ή είδε κανόνια, σημαίνει ότι θα γίνει σύζυγος στρατιωτικού και θα είναι υποχρεωμένη να τον κατευοδώνει, καθώς θα πηγαίνει για να υπερασπίσει την ίδια και την τιμή της. Ο αναγνώστης θα πρέπει να ερμηνεύει αυτού του είδους τα όνειρα σύμφωνα με τις επιδράσεις που τον περιβάλλουν, και με την εμπειρία που έχει αποθηκευτεί στην υποκειμενική του διάνοια. Αν έχετε σκεφτεί πολύ για κανόνια και τα είδατε στον ύπνο σας, ενώ δεν υπάρχει πόλεμος, είναι πολύ πιθανό να αποτελούν μια προειδοποίηση εναντίον κάποιου αγώνα και πιθανής ήττας. Ή, αν χειρίζεστε ο ίδιος επιχειρήσεις, μπορεί να επακολουθήσουν επιτυχημένες συμφωνίες, ύστερα από πολλές στενοχώριες και αναποδιές.

Κανονιού βλήμα: Αυτό σημαίνει, για κείνον που θα το ονειρευτεί, ότι κρυφοί εχθροί ενώνονται εναντίον του. Για μια ανύπαντρη κοπέλα που θα δει στ' όνειρο της βλήμα κανονιού, σημαίνει ότι θα ερωτευτεί στρατιωτικό. Για ένα νέο, το ίδιο όνειρο σημαίνει ότι θα κληθεί να υπερασπίσει την πατρίδα του.

Καπέλο: Αν ονειρευτείτε πως χάσατε το καπέλο σας, σημαίνει ανεπιτυχείς προσπάθειες και αδυναμία ορισμένων προσώπων να κρατήσουν τις συμφωνίες τους. Για τον άντρα που θα ονειρευτεί πως φορά καινούργιο καπέλο, είναι σημάδι πως θ' αλλάξει θέση και δουλειά με καλύτερες προοπτικές. Για τη γυναίκα που θα δει πως φορά καινούργιο όμορφο καπέλο, προβλέπεται πως πλησιάζει τον πλούτο και πως θα γίνει αντικείμενο θαυμασμού. Αν δείτε πως ο άνεμος παίρνει το καπέλο σας, σημαίνει πως θα γίνουν αλλαγές στη ζωή σας που θα είναι κατά κάποιο τρόπο για κακό σας.

Καπετάνιος: Αν δείτε στ' όνειρο σας καπετάνιο, σημαίνει ότι οι ευγενέστερες φιλοδοξίες σας θα πραγματοποιηθούν. Αν μια γυναίκα δει πως ο αγαπημένος της είναι καπετάνιος, θα βασανιστεί πολύ από ζήλια και αντιζηλία.

Καπίστρι: Το να ονειρευτείτε πως βάζετε καπίστρι σε ένα πουλάρι, σημαίνει ότι θα διευθύνετε μια προσοδοφόρα και καθαρή δουλειά. Οι ερωτικές σας υποθέσεις θα διαμορφωθούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Αν δείτε άλλα ζώα με καπίστρι, σημαίνει πως η τύχη θα σας εγκαταλείψει για λίγο, αλλά θα την ξανακερδίσετε με κάποιον κόπο.

Καπνά: Όνειρο με καπνά προλέγει επιτυχία στις εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά αποτυχία στον έρωτα. Αν δείτε ότι χρησιμοποιείτε καπνά, είναι προειδοποίηση για εχθρούς και παρεκτροπές. Το να ονειρευτείτε καπνά φυτεμένα, είναι σημάδι επιτυχίας. Ξερά φύλλα καπνού προλέγουν καλή εσοδεία για τους αγρότες και κέρδη για τους εμπόρους. Αν δείτε ότι φουμάρετε καπνό, είναι σημάδι πιστής φιλίας.

Καπνιά: Αν δείτε καπνιά στ' όνειρο σας, σημαίνει πως θα συναντήσετε κακοτυχία στις υποθέσεις σας. Οι ερωτευμένοι θα καυγαδίζουν και δεν θα ικανοποιούνται εύκολα.

Καπνοδόχος: Αν ονειρευτείτε καπνοδόχους, σημαίνει πως κάποιο πολύ δυσάρεστο περιστατικό θα συμβεί στη ζωή σας. Κάποια ξαφνική είδηση για αρρώστια θα σας στενοχωρήσει. Αν δείτε πεσμένη καπνοδόχο, συ-μαίνει λύπη και πιθανώς θάνατο στην οικογένεια σας. Αν δείτε καπνοδόχο καλυμμένη με κισσό ή άλλα αναρριχητικά, είναι προμήνυμα ευτυχίας που θα έρθει μετά από λύπη για την απώλεια συγγενών. Αν δείτε φωτιά να καίει μέσα σε καπνοδόχο, σημαίνει ότι κάτι πολύ καλό πλησιάζει σε σας. Αν ονειρευτείτε πως είχατε κρυφτεί σε καπνοδόχο, είναι προμήνυμα ότι θα υποφέρετε από στενοχώρια και αμφιβολία. Οι δουλειές δε θα πάνε και πολύ καλά. Για μια νέα γυναίκα που θα ιδεί πως έπεσε από καπνοδόχο, είναι προμήνυμα ότι θα κατηγορηθεί για κάποια απρέπεια, πράγμα που θα προκαλέσει στενοχώρια στους δικούς της. Αν δει πως ανέβηκε σε καπνοδόχο, σημαίνει ότι θα ξεφύγει από ένα μπλέξιμο που είχε σχεδιαστεί γι' αυτήν.

Καπνός: Αν δείτε στ' όνειρο σας καπνό, σημαίνει πως θα βασανιστείτε από αμφιβολίες και φοβίες. Αν δείτε πως σας κάλυψε καπνός, σημαίνει πως επικίνδυνα πρόσωπα σας κολακεύουν με κακό σκοπό.

Καράβι: Αν δείτε στ' όνειρο σας καράβια, προβλέπονται για σας τιμές και απρόσμενη κοινωνική άνοδος. Αν δείτε πως μαθαίνετε για κάποιο ναυάγιο, προμηνύονται άσχημες εξελίξεις στις υποθέσεις σας. Επίσης, οι φίλες σας θα σας προδώσουν. Αν δείτε πως χάνετε τη ζωή σας σε ένα ναυάγιο, σημαίνει πως θα πρέπει να προσέξετε πολύ τη ζωή ή την υπόληψη σας. Αν δείτε στ' όνειρο σας ότι ένα καράβι βρίσκεται σε καταιγίδα, σημαίνει πως θα έχετε ατυχία στις συναλλαγές σας και πως θα δυσκολευτείτε να καλύψετε κάποια κομπίνα σας, όταν ο συνεταίρος σας θελήσει να διαχωρίσει τη θέση του από τη δική σας. Αν δείτε άλλους να ναυαγούν, σημαίνει πως δεν θα μπορέσετε να σώσετε κάποιο φίλο σας από τη δυσμένεια και τη χρεοκοπία.

Καραβίδα: Σίγουρα θα πρέπει να περιμένετε την απάτη, αν είστε νέος και δείτε στ' όνειρο σας αυτό το πράγμα που περπατάει προς τα πίσω.

Καραμέλα: Αν ονειρευτείτε πως φτιάχνετε ζαχαρωτά, σημαίνει αύξηση κερδών από βιοτεχνία ή οποιαδήποτε δουλειά. Αν δείτε πως τρώτε τραγανές, φρέσκες καραμέλες, είναι σημάδι κοινωνικών απολαύσεων και σαρκικού έρωτα, τόσο για τους νέους όσο και για τους ηλικιωμένους. Ξινές καραμέλες στ' όνειρο, είναι σημάδι αρρώστιας ή ότι στενοχώριες θα προκληθούν από κατάχρηση εμπιστοσύνης. Για ένα νέο (ή νέα) που θα ονειρευτεί πως έλαβε ένα κουτί καραμέλες ή άλλα ζαχαρωτά, προβλέπεται πως θα γίνει δέκτης πολλής κολακείας. Αν δείτε πως στείλατε κουτί με ζαχαρωτά, θα κάνετε μια πρόταση, αλλά θ' αντιμετωπίσετε απογοήτευση.

Καραντίνα: Αν δείτε στ' όνειρο σας ότι είσαστε σε καραντίνα, σημαίνει πως θα βρεθείτε σε δύσκολη θέση λόγω της δολιότητας των εχθρών σας.

Κάρβουνο: Αν δείτε στον ύπνο σας σβηστό πετροκάρβουνο, σημαίνει άθλιες καταστάσεις και δυστυχία. Αν το κάρβουνο ήταν αναμμένο και έβγαζε λαμπερές φλόγες, υπάρχουν προοπτικές μεγάλης αύξησης της περιουσίας σας, και θ' απολαύσετε αληθινές χαρές.

Καρδιά: Αν βλέπεις ότι η καρδιά σου είναι υγιής θα έχεις καλή ζωή και οι δουλειές σου θα πάνε καλά. Αν όμως δεις ότι πάσχεις από καρδιά θα στεναχωρεθείς. Αν δεις ότι πληγώθηκες στην καρδιά θα χάσεις πολλά λεφτά, ή θα σε εγκαταλείψει η γυναίκα που έχεις δεσμό μαζί της. Αν ονειρευτείς ότι εσύ πληγώνεις την καρδιά άλλου,αυτός θα σε μισήσει στην πραγματικότητα για την απληστία σου. Αν είσαι παντρεμένη και δεις ότι πονάς την καρδιά σου, ο άντρα σου θα πάθει κάτι κακό. Αν είσαι ανύπαντρη θα πάθει κακό ο σύντροφος σου, ή ο εραστής σου ή ο πατέρας σου. Αν δεις ότι από το σώμα σου λείπει η καρδιά σου ή την έχασες, διατρέχεις κίνδυνο να χάσεις την ζωή σου ή συγγενικού σου ατόμου. Αν τρως την καρδιά ζώου, κάποια γυναίκα θα σε βασανίσει.

Καρδινάλιος: Αν ονειρευτείτε καρδινάλιο με τα άμφια του, είναι κακό σημάδι, θα συναντήσετε τέτοιες κακοτυχίες που θα χρειαστεί να φύγετε σε μακρινούς ή ξένους τόπους για ν' αρχίσετε από την αρχή μια κατεστραμμένη σταδιοδρομία. Για μια γυναίκα, το όνειρο αυτό είναι σημάδι ότι θα πέσει χαμηλά εξαιτίας ψεύτικων υποσχέσεων. Αν ο ιερέας ή ο ιεροκήρυκας είναι πνευματικός οδηγός και σύμβουλος, και οι υπηρεσίες του υποτίθεται πως είναι αναγκαίες, ειδικά σε ώρα πειρασμού, τότε βρίσκουμε τον εαυτό μας να ονειρεύεται ένα καρδινάλιο σαν προειδοποίηση ενάντια στο κακό που πλησιάζει.

Καρεκλάς: Αν ονειρευτείτε πως είδατε έναν καρεκλά, σημαίνει ότι θ' αντιμετωπίσετε στενοχώριες από φαινομενικά ευχάριστη εργασία.

Καρκίνος: Αν δείτε στ' όνειρο σας καρκίνο που θεραπεύτηκε μ' επιτυχία, σημαίνει ξαφνική άνοδο από τη σκοτεινή φτώχεια σ' ένα πλούσιο περιβάλλον. Αν ονειρευτείτε καρκίνο, σημαίνει αρρώστια κάποιου κοντινού σας προσώπου, και φιλονικίες μ' αυτούς που αγαπάτε. Αν ο άνθρωπος που θα δει αυτό το όνειρο είναι επιχειρηματίας, μπορεί να περιμένει οικονομική κρίση. Ακόμη, ο καρκίνος στο όνειρο είναι προμήνυμα λύπης στην πιο άσχημη μορφή της. Ο έρωτας θα διαλυθεί μέσα σε ψυχρή τυπικότητα, και οι επιχειρήσεις θα καρκινοβατούν και δε θα αποφέρουν κέρδη.

Καρναβάλι: Αν ονειρευτείτε πως συμμετέχετε σε καρναβάλι, είναι προμήνυμα ότι σύντομα θα χαρείτε κάποια ασυνήθιστη απόλαυση ή αναψυχή. Ένα καρναβάλι, όπου χρησιμοποιούνται μάσκες ή ανάρμοστες κλοουνίστικες φιγούρες, είναι σημάδι οικογενειακής διαφωνίας" οι επιχειρήσεις δε θα είναι ικανοποιητικές και ο έρωτας θα μείνει χωρίς ανταπόδοση.

Κάρο: Αν δείτε στ' όνειρο σας ότι τρέχετε πάνω σ' ένα κάρο, κακοτυχία και αδιάκοπη εργασία θα σας τρώει το χρόνο, αν εξακολουθήσετε να συντηρείτε την οικογένεια σας. Αν δείτε απλώς κάρο, σημαίνει άσχημα νέα από συγγενείς ή φίλους. Αν δείτε πως οδηγείτε κάρο, θα σημειώσετε επάξια επιτυχία σε επιχειρήσεις και άλλες φιλοδοξίες. Για τους ερωτευμένους που θα ονειρευτούν πως τρέχουν μαζί πάνω σε κάρο, σημαίνει ότι θα είναι σωστοί και τίμιοι παρά τις σκευωρίες των αντιπάλων τους. Ακόμη, το κάρο, στ' όνειρο, είναι προμήνυμα ότι ο γάμος σας δεν θα είναι επιτυχημένος, και οι στενοχώριες θα σας γεράσουν πρόωρα. Το να οδηγείτε κάρο σε κατήφορο, σημαίνει απώλεια και δυσφορία. Αν το οδηγείτε σε ανήφορο, προμηνά βελτίωση στις υποθέσεις σας. Ένα φορτωμένο κάρο είναι σημάδι πως, ενώ το καθήκον σας κρατά σε μια ηθική στάση, στην πραγματικότητα θα θέλατε να κάνετε το αντίθετο. Το να οδηγείτε κάρο σε λασπωμένα νερά, είναι προμήνυμα κακοτυχίας. Ένα σκεπασμένο κάρο είναι σημάδι ότι κάποιες μυστηριώδεις ενέργειες θα καθυστερήσουν την πρόοδο σας. Αν το κάρο ήταν σπασμένο, σημαίνει αποτυχία και απογοήτευση. Για μια νέα κοπέλα που θα δει στον ύπνο της ότι οδηγεί κάρο μέσα σε καθαρά νερά, είναι σημάδι ευχαρίστησης και ευημερίας.

Καρότο: Αν ονειρευτείτε καρότα, είναι σημάδι ευημερίας και υγείας. Για μια γυναίκα που θα δει στον ύπνο της ότι τρώει καρότα, σημαίνει ότι θα παντρευτεί και θα αποχτήσει πολλά και γερά παιδιά.

Καροτσάκι μωρού: Αν δείτε στον ύπνο σας καροτσάκι μωρού, σημαίνει ότι έχετε ένα φίλο που σας ταιριάζει και που θα επινοήσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις για σας.

Καρύδα: Οι ινδικές καρύδες ή κοκκοκάρυδα στα όνειρα είναι προειδοποίηση ότι μπορούν να σας συμβούν μοιραία πράγματα, γιατί ύπουλοι εχθροί υπονομεύουν τα δικαιώματα σας κάτω από το καμουφλάζ ένθερμων φίλων. Ξερές κοκκοφοίνικες είναι σημάδι απώλειας και λύπης. Μπορεί, ύστερα απ' αυτό το όνειρο, να θρηνήσετε το θάνατο κάποιου κοντινού σας προσώπου.

Καρύδι: Δείγμα χαράς και γόνιμου κέρδους. Αν δείτε ότι σπάζετε κούφια καρύδια, σημαίνει ότι όλες οι προσδοκίες σας θα καταλήξουν σε απογοήτευση και μεταμέλεια. Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί ότι έχει στα χέρια της λεκέδες από καρύδια, είναι σημάδι πως γρήγορα ο εραστής της θα στρέψει την προσοχή του σε άλλη.

Καρφιά: Αν δείτε καρφιά στ' όνειρο σας, σημαίνει σκληρή δουλειά με μικρές απολαβές. Αν δείτε πως εμπορευόσαστε καρφιά, σημαίνει πως θα τοποθετηθείτε σε καλή θέση. Αν δείτε πως τα καρφιά ήταν σκουριασμένα ή σπασμένα, σημαίνει αρρώστια και αποτυχία στις επιχειρήσεις.

Καρφίτσες: Αν δείτε στ' όνειρο σας καρφίτσες, προβλέπονται διαφωνίες και καυγάδες στην οικογένεια. Για μια κοπέλα, οι καρφίτσες στο όνειρο είναι προειδοποίηση για την άσχημη συμπεριφορά της προς τον αγαπημένο της. Αν δείτε ότι καταπίνετε μια καρφίτσα, σημαίνει ότι ατυχήματα θα σας οδηγήσουν σε άσχημες καταστάσεις. Αν δείτε ότι χάνετε μια καρφίτσα, προβλέπεται μικρή απώλεια ή δυσαρέσκεια. Αν δείτε λυγισμένη ή σκουριασμένη καρφίτσα, σημαίνει ότι θα χά-στε την υπόληψη σας λόγω των απροσεξιών σας. Αν δείτε πως σας τρυπάει καρφίτσα, σημαίνει ότι κάποιος θα σας νευριάσει.

Καρχαρίας: Αν δείτε στ' όνειρο σας καρχαρίες, προλέγονται τρομεροί εχθροί. Αν δείτε πως ένας καρχαρίας σας ακολουθεί και σας επιτίθεται, σημαίνει πως αναπόφευκτες δυσκολίες θα σας δημιουργήσουν κακο-κεφιά. Αν δείτε καρχαρίες να κολυμπούν σε καθαρό νερό, σημαίνει πως κάποιος που σας ζηλεύει θα προσπαθήσει σιγά αλλά σταθερά να σας δημιουργήσει προβλήματα και να διαταράξει την ευτυχία σας. Αν δείτε έναν ψόφιο καρχαρία, προβλέπεται επανασύνδεση με κάποιο πρόσωπο και ευημερία.

Κάστανα: Αν ονειρευτείτε πως πιάνετε κάστανα, είναι προμήνυμα απωλειών σε επιχείρηση, αλλά προμηνύεται επίσης ότι θα έχετε έναν ευχάριστο σύντροφο της ζωής. Αν είδατε πως τρώγατε κάστανα, σας περιμένει λύπη για ένα διάστημα, αλλά τελικά θα έρθει η ευτυχία. Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί ότι τρώει κάστανα ή ότι κάνει εμπόριο μ' αυτά, σημαίνει ότι θα έχει έναν εύπορο εραστή και σχετική ευμάρεια.

Κάστρο: Αν ονειρευτείτε πως είσαστε σ' ένα κάστρο, θα αποχτήσετε πλούτο αρκετό για να κάμετε τη ζωή που επιθυμείτε. Έχετε προοπτικές να γίνετε ένας μεγάλος ταξιδιώτης και να χαρείτε τη γνωριμία των λαών πολλών εθνών. Αν δείτε στον ύπνο σας ένα παλιό κάστρο σκεπασμένο με κλήματα, θα γίνετε πιθανώς ρομαντικός στα γούστα σας, και θα πρέπει να προσέξετε ώστε να μην κάμετε έναν ανεπιθύμητο γάμο ή αρραβώνα. Οι δουλειές, ύστερα από αυτό το όνειρο, θα σημειώσουν κάμψη. Αν δείτε ότι εγκαταλείπετε ένα κάστρο, θα σας κλέψουν, ή θα χα- στε την αγαπημένη (-ο) σας, ή κάποιο άλλο προσφιλές πρόσωπο, από θάνατο.

Κατάδικοι: Αν δείτε στον ύπνο σας κατάδικους, σημαίνει καταστροφές και πικρά νέα. Αν δείτε πως είστε ο ίδιος κατάδικος, είναι σημάδι ότι θα στενοχωρηθείτε για μια υπόθεση* αλλά θα απαλείψετε όλα τα σφάλματα. Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί πως είδε τον αγαπημένο της με φόρμα κατάδικου, σημαίνει πως σύντομα θα έχει λόγους να αμφισβητήσει το χαρακτήρα της αγάπης του.

Καταρράκτης: Ο καταρράκτης στ' όνειρο σημαίνει ασφάλεια και εκπλήρωση της πιο τολμηρής επιθυμίας, και η τύχη σας θα ξεπεράσει όλα τα όρια της προόδου. Αν δείτε στ' όνειρο σας ότι σας παρασύρει ένας καταρράκτης, σημαίνει πως θα υποφέρετε από απώλειες λόγω της παραμέλησης των καθηκόντων σας.

Κάστορας: Αν δείτε στ' όνειρο σας κάστορες, είναι προμήνυμα ότι θα επιτύχετε ανέσεις με υπομονετικό αγώνα. Αν ονειρευτείτε πως τους σκοτώνετε για το δέρμα τους, θα κατηγορηθείτε για απάτη και άπρεπη συμπεριφορά προς ένα αθώο πρόσωπο.

Κατασκήνωση: Αν ονειρευτείτε κατασκήνωση στο ύπαιθρο, μπορείτε να περιμένετε κάποια αλλαγή στις υποθέσεις" επίσης, μπορείτε να προετοιμαστείτε για ένα μακρύ και κοπιαστικό ταξίδι. Αν δείτε μια εγκατάσταση κάμπινγκ, πολλοί από τους συντρόφους σας θα μετακομίσουν αλλού και οι προοπτικές σας θα εμφανιστούν σκυθρωπές. Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί ότι βρίσκεται σε κατασκήνωση, σημαίνει ότι ο καλός της δε θα αργήσει να ορίσει την ημερομηνία του γάμου τους, και ότι θα αποδειχτεί καλός σύζυγος. Αν δει πως είναι σε στρατιωτική κατασκήνωση, θα παντρευτεί με την πρώτη ευκαιρία. Αν μια παντρεμένη δει πως είναι σε σκηνή στρατιωτικού, κινδυνεύει να κηλιδώσει το όνομα του άντρα της και να τραβιέται στα δικαστήρια για διαζύγιο.

Κατάσκοπος: Αν δείτε στον ύπνο σας ότι σας κατασκοπεύουν, σημαίνει επικίνδυνους καυγάδες και δυσφορία. Το να ονειρευτείτε ότι είστε κατάσκοπος, είναι προμήνυμα ατυχίας στα σχέδια σας.

Κατάστημα: Αν ονειρευτείτε κατάστημα γεμάτο εμπόρευμα, είναι δείγμα ευτυχίας και ευημερίας. ’δειο κατάστημα, στο όνειρο σας, σημαίνει ότι οι προσπάθειες σας θ' αποτύχουν. Το να δείτε ότι το κατάστημα σας καίγεται, είναι σημάδι ανανέωσης στις επιχειρήσεις και ευχαρίστηση. Αν δείτε πως βρεθήκατε σε μεγάλο κατάστημα, σημαίνει ότι θα δοκιμάσετε ευχαρίστηση από έσοδα που θ' αποκτήσετε και που θα προέρχονται από διάφορες πηγές κέρδους. Το να δείτε ότι πουλάτε εμπορεύματα, δηλ. δουλεύετε σε κατάστημα, είναι προάγγελος ανόδου.

Καταστροφή: Το να δει κανείς ότι βρέθηκε σε μια καταστροφή, σημαίνει απώλεια ή θάνατο. Αν όμως ονειρευτείτε ότι κάποιος σας σώζει, είναι προμήνυμα ότι θα βρεθείτε σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά τελικά θα ξεφύγετε τον κίνδυνο.

Κατάστρωμα πλοίου: Αν ονειρευτείτε πως βρισκόσαστε πάνω σε πλοίο και μαίνεται η θύελλα, θα σας βρουν μεγάλες συμφορές και θα δημιουργήσετε άτυχους δεσμούς και συμπεθεριάσματα' αν όμως η θάλασσα ήταν ήρεμη και το φως έντονο, ο δρόμος σας είναι ανοιχτός προς την επιτυχία.

Καταφύγιο: Αν δείτε στ' όνειρο σας ότι χτίζετε ένα καταφύγιο, προβλέπεται πως θα ξεφύγετε από τα ύπουλα σχέδια των εχθρών σας. Αν δείτε πως ζητάτε καταφύγιο, σημαίνει πως αν και θα είστε ένοχος για κάποια πράξη, θα προσπαθήσετε να δικαιολογήσετε τον εαυτό σας.

Κατάχρηση: Αν δείτε ότι διαπράξατε κατάχρηση σε βάρος ενός προσώπου, σημαίνει ότι θα ατυχήσετε στις δουλειές σας, χάνοντας πολλά χρήματα από την επιμονή σας να διατηρείτε επιχειρησιακές σχέσεις με άλλους. Αν ονειρευτείτε ότι εσείς είστε θύμα κατάχρησης, θα ενοχληθείτε στις καθημερινές σας επιδιώξεις από την εχθρότητα άλλων. Για μια νέα γυναίκα που ονειρεύτηκε πως άκουσε καταχρηστικά και υβριστικά λόγια, σημαίνει ότι θα αποτελέσει αντικείμενο ζήλιας και φθόνου κάποιου προσώπου. Αν η ίδια χρησιμοποίησε στ' όνειρο της τέτοια λόγια, θα αντιμετωπίσει ανεπάντεχες άσχημες αντιδράσεις, που θα τη γεμίσουν με ταπείνωση και τύψεις για ανάξια συμπεριφορά της προς φίλους στο παρελθόν.

Κάψιμο: Το κάψιμο στο όνειρο είναι προάγγελος καλών ειδήσεων. Αν δείτε πως κάψατε το χέρι σας σε καθαρή και ρέουσα φωτιά, σημαίνει αγνότητα προθέσεων και επιδοκιμασία των φίλων. Αν κάψατε τα πόδια σας περπατώντας μέσα από θράκα, ή από φλεγόμενο μέρος, σημαίνει ικανότητα να εκπληρώσετε οποιοδήποτε καθήκον, μολονότι αυτό μπορεί να είναι αδύνατο για τους άλλους. Η συνηθισμένη καλή σας υγεία θα διατηρηθεί, αλλά αν δείτε πως εξαντληθήκατε στη φωτιά, τα συμφέροντα σας θα απειληθούν από την προδοσία υποτιθέμενων φίλων.

Κατήχηση: Αν δείτε στ' όνειρο σας πως συμμετέχετε σε κατήχηση, είναι προμήνυμα ότι θα σας προσφερθεί επικερδής θέση, αλλά οι επικρίσεις θα είναι τέτοιες ώστε θα βρεθείτε σε δίλημμα για το αν θα την αποδεχτείτε ή όχι

Κατοικία: Αν δείτε ότι δεν μπορείτε να βρείτε το σπίτι σας, θα χάστε εντελώς την πίστη σας στην ακεραιότητα των άλλων. Αν δε βλέπετε διόλου κατοικία στα όνειρα σας, θα είστε άτυχος στις δουλειές σας και θα χάσετε στις κερδοσκοπικές σας επιχειρήσεις. Αν δείτε πως αλλάζετε κατοικία, σύντομα θα μάθετε νέα και θα κάμετε εσπευσμένα ταξίδια. Αν μια νέα γυναίκα δει πως άφησε το σπίτι της, σημαίνει πως χαλκεύονται εναντίον της ψεύδη και συκοφαντίες.

Κατρακύλισμα: Το να ονειρευτείτε ότι κατρακυλήσατε από οπουδήποτε, είναι σημάδι ότι είστε απρόσεκτοι και χρειάζεται προσοχή σε όλες τις ενέργειες σας. Αν ονειρευτείτε ότι άλλοι κατρακυλούσαν, είναι σημάδι ότι θα ωφεληθείτε από την απροσεξία των άλλων.

Καύσωνας: Αν ονειρευτείτε πως σας ενοχλεί η ζέστη, σημαίνει πως δεν θα κατορθώσετε να τελειώσετε ορισμένα σχέδια σας λόγω της προδοσίας κάποιου φίλου σας. Αυτό το όνειρο δεν είναι ιδιαίτερα καλό.

Καφενείο: Αν δείτε ή επισκεφθείτε στ' όνειρο σας καφενείο, είναι προμήνυμα ότι θα διατηρήσετε ασύνετα φιλικές σχέσεις με πρόσωπα που είναι αποδειγμένοι εχθροί σας. Πανούργες γυναίκες μπορεί να σκευωρή-σουν ενάντια στην ηθική σας υπόσταση και στην περιουσία σας.

Καφές: Αν βλέπεις ότι κάνεις σε άλλους καφέ θα στεναχωρεθείς για κάτι αλλά προσωρινό γιατί μετά θα χαρείς. Αν δεις ότι σου προσφέρουν καφέ άλλοι και τον δεχθείς θα αναλάβεις μιαν υποχρέωση από την οποία θα πικραθείς. Αν δεν πάρεις τον καφέ που σου προσφέρουν θα ακούσεις δυσάρεστα νέα για κάποιο φίλο ή συγγενή σου τα οποία δεν θα είναι αληθινά. Το ίδιο ισχύει και αν βλέπεις τον καφέ να χύνετε. Αν καβουρδίζεις καφέ θα ακούσεις καταστροφή κτήματος ή πολύτιμου αντικειμένου. Αν σου προσφέρει καφέ γυναίκα ανύπαντρη σημαίνει ότι ο σύντροφος σου είναι πιστός σε σένα και να μην πιστέψεις αν ακούσεις το αντίθετο γιατί θα είναι συκοφαντίες.

Κέδρος: Αν ονειρευτείτε πως είδατε κέδρους πράσινους και ωραίους, σημαίνει πως θα έχετε ικανοποιητική επιτυχία σε κάποιο εγχείρημα. Αν δείτε πως οι κέδροι ήταν ξεραμένοι, σημαίνει απελπισία. Κανένας αντικειμενικός σας σκοπός δεν θα επιτευχθεί, αν τους είδατε σ' αυτή την κατάσταση.

Κέικ: Αν ονειρευτείτε γλυκά κέικ, σημαίνει ότι οι κόποι σας θα ανταμειφθούν και οι επιχειρήσεις σας θα ευνοηθούν από τις περιστάσεις. Οι ερωτευμένοι θα ευημερήσουν. Αν δείτε πως τεμαχίζετε γλυκά, σημαίνει πως θα λάβετε μεγάλη ευχαρίστηση από την επιτυχία σας είτε στον κοινωνικό είτε στον επιχειρηματικό τομέα. Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί τη γαμήλια τούρτα της, είναι το μόνο άσχημο όνειρο σ' αυτή την κατηγορία και σημαίνει κακοτυχία. Αν δείτε πως ψήνατε κέικ ή άλλα γλυκά, δεν είναι τόσο καλός οιωνός, όσο αν ονειρευτείτε πως τα είδατε ή τα τρώγατε.

Κελάρι: Αν δείτε στ' όνειρο σας πως είσαστε σ' ένα ψυχρό, σκοτεινό κελάρι, θα βασανιστείτε από αμφιβολίες, θα χάσετε την εμπιστοσύνη στο καθετί και θα υποφέρετε από κακά προμηνύματα από τα οποία δε θα μπορέσετε να ξεφύγετε παρά μόνο με Τον έλεγχο της θέλησης σας. Το όνειρο αυτό σημαίνει απώλεια ιδιοκτησίας. Αν δείτε πως το κελάρι είναι γεμάτο με κρασιά και τρόφιμα, θα σας προσφερθεί συμμετοχή σε κέρδη προερχόμενα από αμφίβολη πηγή. Αν το όνειρο αυτό το δει νέα γυναίκα, θα της γίνει πρόταση γάμου από κερδοσκόπο ή παίχτη τυχερών παιχνιδιών.

Κέντημα: Αν μια γυναίκα ονειρευτεί κέντημα, σημαίνει ότι θα θαυμαστεί για το τακτ και την ικανότητα της να κάνει το καλύτερο για οτιδήποτε που θα βρεθεί στο δρόμο της. Για έναν παντρεμένο άνδρα, σημαίνει νέο μέλος στην οικογένεια. Για εραστή, σημαίνει συνετή και οικονόμο σύζυγο.

Κεράσια: Αν ονειρευτείτε κεράσια, σημαίνει ότι θα κερδίσετε δημοτικότητα χάρη στη φιλικότητα και την ανιδιοτέλειά σας. Αν δείτε πως τρώτε κεράσια, σημαίνει ότι θ' αποκτήσετε κάτι που επιθυμείτε πολύ. Αν τα κεράσια που θα δείτε είναι άγουρα, είναι σημάδι ότι πλησιάζει καλή τύχη.

Κέρατα: Αν ονειρευτείς απλώς κέρατα πρόσεχε γιατί ο σύντροφος σου σε κερατώνει, αν βλέπεις ζώο με κέρατα όσο και να προσπαθήσεις οι υποθέσεις σου δεν θα πετύχουν. Αν το ζώο που βλέπεις, στην πραγματικότητα δεν έχει κέρατα, σκύλος, γάτος κτλ, θα πάρεις είδηση που δεν θα περιμένεις. Αν το ζώο σου επιτίθεται με τα κέρατα του, κάποιος εχθρός σου θα σε βλάψει. Αν όμως βλέπεις συγγενή σου ή φίλο σου να έχει κέρατα θα στεναχωρεθείς από δυσάρεστη είδηση. Αν βλέπεις κάποιο μικρό παιδί ότι έχει κέρατα όταν μεγαλώσει θα γίνει πολύ σπουδαίος άντρας. Αν είσαι άρρωστος και δεις ότι έχεις κέρατα, θα αναρρώσεις γρήγορα.

Κεραυνός: Κεραυνός στ' όνειρο σημαίνει ευτυχία και ευημερία, αλλά μικρής διάρκειας. Αν δείτε ότι σας χτύπησε κεραυνός ή ότι αισθανθήκατε το σοκ γιατί χτύπησε αντικείμενα κοντά σας, είναι σημάδι ότι θα στενοχωρηθείτε από σχόλια και σκάνδαλα. Ακόμα, είναι δείγμα εμπορικής αποτυχίας. Αν δείτε κεραυνό πάνω από το κεφάλι σας, χωρίς όμως να σας χτυπήσει, σημαίνει χαρά και απόλαυση. Κεραυνός μέσα από σύννεφα, στ' όνειρο, είναι προγνωστικό απογοητεύσεων και απώλειας. Οι εμπορευόμενοι πρέπει να μείνουν κοντά στις επιχειρήσεις τους, οι γυναίκες κοντά στους άνδρες τους και τα παιδιά που είναι αδιάθετα πρέπει να φροντιστούν από τους γονείς τους.

Κερί: Αν δείτε στ' όνειρο σας κεριά να καίνε με καθαρή και σταθερή φλόγα, σημαίνει σταθερότητα των ανθρώπων που είναι γύρω σας και κα-λοεδραιωμένη περιουσία. Για μια ανύπαντρη κοπέλα που θα ονειρευτεί πως πλάθει κεριά, προβλέπεται πως θα έχει μια απροσδόκητη πρόταση γάμου και μια επίσκεψη μακρινού συγγενή. Αν δει πως ανάβει κερί, θα. συναντήσει τον αγαπημένο της παράνομα λόγω των αντιρρήσεων των δικών της. Αν δείτε κερί να τρεμοσβήνει στο φύσημα του αέρα, είναι μια ένδειξη ότι εχθροί κυκλοφορούν επιζήμιες για σας φήμες. Αν δείτε πως σβήνετε κερί, σημαίνει λυπηρά νέα. Φίλοι έχουν πεθάνει ή βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Αν δείτε πως ανάβετε κερί, κάποιο ευχάριστο γεγονός θα σας φέρει κοντά σε φίλους που είχατε πολύ καιρό να συναντήσετε.

Κεφάλι: Αν ονειρευτείς ότι το κεφάλι σου ειναι μεγαλύτερο από ότι στην πραγματικότητα και όμορφο θα αποκτήσεις τιμή, δόξα, κέρδη από τις επιχειρήσεις σου, αν βρίσκεσαι σε δική θα βγεις κερδισμένος και γενικά θα πάνε καλά όλες οι υποθέσεις σου. Αν όμως είσαι άρρωστος η κατάσταση σου θα χειροτερέψει . Αν έχεις αξίωμα όπως στρατιωτικός δάσκαλος θα εξευτελιστείς από τους γύρω σου. Αν το κεφάλι που βλέπεις είναι μικρότερο από την φυσική σου κατάσταση, θα ταπεινωθείς από συνεργάτες σου και θα περάσεις βάσανα και άδικες κατηγορίες σε βάρος σου. Αν δεις ότι έχεις κεφάλι Αράπη θα κάνεις μακρινό ταξίδι και θα κερδίσεις πολλά. Αν το κεφάλι ειναι λιονταριού, λύκου, η ταύρου θα νικήσεις τους εχθρούς σου και θα αποκτήσεις αγάπη και σεβασμό από τους γύρω σου. Αν κρατάς το κεφάλι σου στα χέρια σου πιθανών να χάσεις τον σύντροφο σου, η ένα από τα παιδιά σου. Αν όμως είσαι ανύπαντρος και βλέπεις αυτο το όνειρο θα κάνεις καλο γάμο. Αν βλέπεις ότι εχείς δυο η περισσότερα κεφάλια θα αποκτήσεις δόξα, τιμή, εξουσία και δύναμη. Αν βλέπεις το κεφάλι σου κομμένο, η χωρισμένο από το υπόλοιπο σου σώμα προμηνάει ευχάριστα νέα για σένα διότι αν είσαι φτωχός θα αποκτήσεις πλούτη, αν είσαι άρρωστός θα αναρρώσεις, αν έχεις στεναχώριες θα ανακουφιστείς, αν είσαι ανύπαντρος θα παντρευτείς με καλο άτομο και θα ευτυχίσεις. Αν είσαι γυναίκα έγκυος και βλέπεις ότι κάποιο παιδί έκοψε το κεφάλι σου το παιδί που θα γεννήσεις θα ειναι αρσενικό.

Κερί: Αν βλέπεις στον ύπνο σου κεριά αναμμένα, θα πάρεις μεγάλη χαρά, δόξα και τιμή. Αν είσαι άρρωστος θα αναρρώσεις, αν είσαι ανύπαντρος θα παντρευτείς πολλή σύντομα και θα ευτυχίσεις.
Αν τα κεριά που βλέπεις ειναι σβησμένα, η ειναι αναμμένα και λιώνουν, η σβήνονται ειναι γενικά κακό όνειρο και προμηνάει δυσάρεστα γεγονότα. Μαύρο κερί σημαίνει πένθος. Αν πλάθεις εσύ ο ίδιος κεριά και είσαι φτωχός θα απαλλαγείς από την φτώχεια και τα βάσανα, αν είσαι πλούσιος θα πάθεις χρηματικές ζημιές.

Κηδεία: Αν ονειρευτείτε κηδεία, σημαίνει δυστυχισμένο γάμο και άρρωστα παιδιά. Αν ονειρευτείτε την κηδεία κάποιου ξένου, σημαίνει απρόσμενες στενοχώριες. Αν δείτε την κηδεία του παιδιού σας, πιθανόν να σημαίνει πως υπάρχει υγεία σε όλη σας την οικογένεια, αλλά θα επακολουθήσουν απογοητεύσεις από κάποιους φίλους. Αν δείτε πως παρακολουθείτε κηδεία ντυμένος στα μαύρα, σημαίνει σύντομη χηρεία. Αν δείτε την κηδεία οποιουδήποτε συγγενή, σημαίνει νευρολογικά προβλήματα και οικογενειακές στενοχώριες.

Κήπος: Αν ονειρευτείτε κήπο με βλάστηση και λουλούδια, σημαίνει ψυχική ηρεμία και άνεση. Αν δείτε στον ύπνο σας λαχανικά, σημαίνει δυστυχία και απώλεια της περιουσίας. Για τις γυναίκες, αυτό το όνειρο σημαίνει πως θα γίνουν σπουδαίες ή πολύ ευτυχισμένες στην οικογενειακή τους ζωή. Αν ονειρευτείτε πως περπατάτε με τον αγαπημένο (-η) σας μέσα σε ανθισμένο κήπο, σημαίνει απερίγραπτη ευτυχία και ευημερία.

Κηροπήγιο: Κηροπήγιο στ' όνειρο σας, με ολόκληρο κερί επάνω, προμηνά ότι λαμπρό μέλλον ανοίγεται μπροστά σας, γεμάτο πλούτο, ευτυχία και αγαπητούς συντρόφους. Αν το κηροπήγιο ήταν άδειο, σημαίνει το αντίθετο.

Κιθάρα: Αν βλέπεις ότι παίξεις κιθάρα ενώ στην πραγματικότητα δεν γνωρίζεις κάτι που θέλεις πραγματικά θα το αποκτήσεις άλλα δεν θα πάρεις την ικανοποίηση που περίμενες. Αν όμως γνωρίζεις να παίξεις κιθάρα σου αρέσει η πολυτελείς ζωή αλλά φρόντισε τις εργασίες σου και τα συμφέροντα σου. Αν κάποιος άλλος παίξει κιθάρα θα γνωρίσεις άτομο παρόμοιου χαρακτήρα με εσένα και θα κρατήσει η φιλιά σας. Αν είσαι ανύπαντρη ο δεσμός σου σκέφτεται σοβαρά για την σχέση σας.

Κίνδυνος: Αν δείτε στον ύπνο σας πως βρισκόσαστε σ' επικίνδυνη κατάσταση, και επίκειται ο θάνατος σας, είναι σημάδι ότι θα αναδυθείτε από την αφάνεια και θα καταλάβετε διακεκριμένες και τιμητικές θέσεις" αν όμως δεν ξεφύγετε τον επικρεμάμενο κίνδυνο, και δείτε πως πεθάνατε ή πληγωθήκατε, θα χάσετε στις επιχειρήσεις και θα στενοχω-ρεθείτε στο σπίτι σας με τους δικούς σας, αλλά και με άλλους. Αν είστε ερωτευμένος, οι προοπτικές σας θα γίνουν αποθαρρυντικές.

Κισσός: Εκείνος που θα δει κισσό ν' αναρριχάται πάνω σε δένδρα ή σπίτια, μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα έχει θαυμάσια υγεία και αύξηση της περιουσίας. Το όνειρο με κισσό σημαίνει ακόμα ότι θ' ακολουθήσουν άπειρες χαρές, και για μια νέα γυναίκα προμηνά τιμητικές διακρίσεις. Ο μαραμένος κισσός προοιωνίζεται μελαγχολία και απραγματοποίητες υποσχέσεις.

Κλαδί: Το κλαδί οτ' όνειρο, αν είναι γεμάτο με καρπούς και πράσινα φύλλα, προλέγει πλούτο και πολλές απολαυστικές ώρες με φίλους. Αν είναι ξερό, σημαίνει λυπητερά νέα για ανθρώπους που λείπουν.

Κλάμα: Κλάμα, στο όνειρο, προλέγει άσχημες ειδήσεις και ανησυχία οικογενειακή. Αν δείτε άλλους να κλαίνε, σημαίνει ευχάριστο σμίξιμο ύστερα από πολύ καιρό και από θλιβερό χωρισμό. Αυτό το όνειρο, για μια νέα κοπέλα, προλέγει καυγάδες με τον αγαπημένο της, που θα μπορέσουν να ηρεμήσουν μόνο με την αυταπάρνηση της. Για τον εμπορευόμενο, σημαίνει προσωρινές απογοητεύσεις και αντιθέσεις.

Κλειδί/ Κλειδώνω: Αν βλέπεις ότι κρατάς κλειδί , θα εχείς ευχάριστες ειδήσεις στις υποθέσεις σου, αν είσαι παντρεμένος θα αποκτήσεις ευτυχία και εσύ και τα παιδιά σου, αν δεν είσαι παντρεμένος θα παντρευτείς άλλα η γυναίκα σου δεν θα σου είναι πολλή πιστή.
Αν τα κλειδιά που κρατάς ειναι πολλά μαζί, οι υποθέσεις σου δεν θα πάνε και τόσο καλά άλλα και μυστικά που νομίζεις ότι εχείς τα γνωρίζουν και άλλοι. Αν δεις ότι βρίσκεις κλειδιά καινούρια και ωραία θα εχείς κέρδη και ωφέλειες, αν τα κλειδιά όμως αυτά ειναι παλιά και σκουριασμένα θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Αν είσαι ανύπαντρη και βλέπεις ότι χάνεις τα κλειδιά σου σημαίνει ότι έχασες την εμπιστοσύνη από τον άνθρωπο που αγαπάς. Αν βλέπεις ότι κατασκευάζεις εσύ κλειδιά θα αποκτήσεις κέρδη από την εργασία σου, λίγα άλλα σίγουρα. Αν δεις ότι κλειδώνεις δωμάτιο η σπίτι η οτιδήποτε άλλο θα πάρεις μεγάλη στεναχώρια.

Κλεψιά: Αν δείτε στ' όνειρο σας ότι κλέβετε εσείς ή άλλοι, είναι σημάδι κακοτυχίας και απώλειας. Το να ονειρευτείτε πως κατηγορηθήκατε για κλοπή, προμηνά ότι θα παρεξηγηθείτε, και αυτό θα γίνει αφορμή να υποφέρετε προσωρινά, αλλά τελικά θα δικαιωθείτε.

Κληματαριά: Όνειρο με κληματαριές είναι προμήνυμα ευημερίας, επιτυχίας και καλής υγείας. Αν οι κληματαριές ήταν ξερές, σημαίνει παροδική αποτυχία στις συναλλαγές σας.

Κληρικός: Αν δείτε στ' όνειρο σας πως καλέσατε έναν κληρικό να κάμει επικήδειο κήρυγμα, σημαίνει ότι θα αγωνιστείτε μάταια εναντίον αρρώστιας και για την απαλλαγή από κακές επιρροές: αυτές θα επικρατήσουν παρά τις έντονες προσπάθειες σας. Αν μια γυναίκα δει στ' όνειρο της πως παντρεύτηκε κληρικό, θα υποφέρει από πολλές στενοχώριες και το ιδιότροπο χέρι της μοίρας θα την οδηγήσει στο τέλμα της εναντιότητας.

Κληρονομία: Αν βλέπεις στον ύπνο σου ότι αποκτάς απροσδόκητη κληρονομία, κάποιος φίλος σου θα σου φέρει ευχάριστα νέα, αν η κληρονομία προέρχεται από ιερέα θα έχεις την ευλογία του Θεού σε ότι κάνεις. Αν η κληρονομία προέρχεται από άγνωστο σου άτομο κάποιος εχθρός σου θέλει να συμφιλιωθείτε και αυτο θα σε ωφελήσει. Αν είσαι ανύπαντρη και βλέπεις ότι αποκτάς κληρονομιά θα έχεις σύντομα απροσδόκητο γάμο, αν είσαι παντρεμένη θα αποκτήσεις καλά παιδιά. Αν όμως δεις ότι κληρονομείς τον άντρα σου ενώ είναι ακόμη ζωντανός πρόσεξε γιατί θα τον πικράνεις με την συμπεριφορά σου. Αν δεις ότι κληρονομείς ετοιμοθάνατο, αυτός θα γίνει καλά και θα σε ωφελήσει.

Κοιμητήριο: Αν ονειρεύεσαι ότι βρίσκεσαι μέσα σε κοιμητήριο θα σου συμβεί κάτι καλό που δεν το περίμενες, αν ειναι γεμάτο από τάφους θα επιτυχείς στο μέλλον σου, αν όμως ειναι άδειο από αυτούς περίμενε ζημιές ηθικές και χρηματικές.

Κλουβί: Αν δείτε στ' όνειρο σας κλουβί πουλιών, θα γίνετε ο ευτυχής κάτοχος τεράστιου πλούτου και πολλών όμορφων και χαριτωμένων παιδιών. Αν δείτε μόνο ένα πουλί στο κλουβί, θα συνάψετε επιθυμητό και πλούσιο γάμο. Αν το κλουβί είναι άδειο, είναι σημάδι πως κάποιο μέλος της οικογένειας θα χαθεί είτε από εκούσια απαγωγή είτε από θάνατο. Αν δείτε άγρια ζώα στο κλουβί, σημαίνει ότι θα θριαμβεύσετε κατά των εχθρών σας και των ατυχιών. Αν δείτε πως είσαστε στην κλούβα μαζί τους, σας περιμένουν θλιβερές σκηνές από δυστυχήματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού.

Κοιλιά: Είναι κακό όνειρο αν δείτε μια πρησμένη κοιλιά" σημαίνει απελπιστική αρρώστια.Αν δείτε οτιδήποτε να σέρνεται με την κοιλιά, είναι προμήνυμα ταπείνωσης και σκληρού μόχθου.

Κόκα κόλα: Για μια γυναίκα που θα ονειρευτεί πως πίνει κόκα-κόλα, σημαίνει ότι θα χάσει την υγεία της και την τύχη να παντρευτεί έναν πλούσιο άντρα εξαιτίας της παράδοσης της στις υλικές απολαύσεις.

Κόκκαλα: Τα κόκαλα γενικά ειναι δυσάρεστο, αν είναι ανθρώπου περίμενε θάνατο φίλου, η μακρινού συγγενή, θα βρίσκονται στο νεκροταφείο, θα αναβληθεί, αν ειναι ζώου θα πάρεις κακή είδηση από φίλο σου. Αν τα κόκκαλα που βλέπεις είναι δικά σου θα παρεξηγηθείς με κάποια άτομα κάτι που το οποίο θα ζημιωθείς. Αν βλέπεις ότι τρως κοκάλα θα χάσεις μια πολλή καλή ευκαιρία που θα σου δοθεί από δική σου ανοησία. Αν δεις ότι σε πονούν τα κοκάλα σου θα έχεις υλικές ζημιές και χρέη.

Κόκορας: Αν είσαι γυναίκα και βλέπεις κόκορα θα παντρευτείς ωραίο άντρα, αν σου επιτίθεται θα συζητήσεις άσχημα με φίλο σου. Αν τρως τον κόκορα περίμενε πλούτη και ευχάριστες ειδήσεις, αν ακόμη τον σφάξεις το μέλλον σου είναι λαμπρό. Αν είσαι άρρωστος και βλέπεις κόκορα θα αναρρώσεις γρήγορα. Αν απλώς τον βλέπεις η τον ακούεις να λαλεί καλές και ευχάριστες ειδήσεις θα λάβεις.

Κοκκινάδι: Το να ονειρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε κοκκινάδι σημαίνει ότι θα προσπαθήσετε να ξεγελάσετε τους άλλους με απατηλά μέσα, για να πετύχετε τους σκοπούς σας. Αν δείτε ότι άλλοι φοράνε κοκκινάδι στο πρόσωπο τους, χρειάζεται προσοχή για να μη χρησιμοποιηθείτε από δόλια πρόσωπα. Αν είδατε το κοκκινάδι να ξεβάφει στο πρόσωπο σας, σημαίνει ότι θα γελοιοποιηθείτε μπροστά στον αντίπαλο σας και θα χάσετε την εκτίμηση και την αγάπη του αγαπημένου σας.

Κοκκίνισμα: Για μια νέα γυναίκα που θα ιδεί στ' όνειρο της πως κοκκίνισε, σημαίνει πως θα στενοχωρεθεί και θα ταπεινωθεί από ψεύτικες κατηγορίες. Αν δει άλλους να κοκκινίζουν, θα μεταχειριστεί ανόητες κοροϊδίες, που θα την κάνουν δυσάρεστη στους φίλους της.

Κολύμπι: Το να ονειρευτείτε ότι κολυμπάτε, είναι προμήνυμα επιτυχίας. Αν δείτε πως, ενώ κολυμπούσατε, διαπιστώσατε ότι βουλιάζετε, σας περιμένει μεγάλη απογοήτευση. Για μια νέα κοπέλα που θα ονειρευτεί ότι κολυμπά με φίλη της που είναι πολύ καλή κολυμβήτρια, είναι προμήνυμα πως θ' αγαπηθεί για τον χαρακτήρα της. Αν δείτε ότι κολυμπάτε κάτω από το νερό, σημαίνει δυσκολίες και αγωνίες.

Κολυμβήθρα: Αν βλέπεις πως σε βάζουν στην κολυμβήθρα θα απαλλαγείς από στεναχώριες, αν άπλα την βλέπεις σημαίνει πως έχεις ήσυχη την συνείδηση σου.

Κόρακας: Αν βλέπεις κόρακα να πετάει θα κάνεις ταξίδι άσχημο ή θα πέσεις θύμα ληστών, αν είσαι παντρεμένος το ταίρι σου διατρέχει κίνδυνο απιστίας. Αν οι κόρακες που βλέπεις είναι πολλοί μαζί θα συζητήσεις άσχημα με φίλους σου. Αν ο κόρακας είναι ψόφιος θα απαλλαχτείς από εχθρό σου. Αν εχείς κόρακα στο σπίτι σου και τον φροντίζεις οι φίλοι σου δεν είναι και τόσο καλοί. Αν του ακούς να κράξουν θα παρευρεθείς σε δυσάρεστο γεγονός, αν τρως το κρέας του θα κανείς άδικη πράξη η οποία θα βαρύνει την συνείδηση σου, αν πέτα πάνω από το σπίτι σου θα έρθει θάνατος σε άτομο τις οικογένειας σου.

Κομήτης: Αν ονειρευτείτε αυτό το ουράνιο αντικείμενο που αρμενίζει στους ουρανούς εμπνέοντος το φόβο, θα αντιμετωπίσετε απροσδόκητες δοκιμασίες, αλλά με το γενναίο αγώνα σας θα τις ξεπεράσετε και θ' ανυψωθείτε από μια μέτρια ζωή στα ύψη της φήμης. Για ένα νέο άνθρωπο, το όνειρο αυτό προοιωνίζεται στέρηση και λύπη.

Κομμωτής: Αν δείτε πως επισκεπτόσαστε τον κομμωτή σας, σημαίνει ότι θα εντυπωσιαστείτε από τις πράξεις μιας όμορφης γυναίκας. Για μια γυναίκα, αυτό το όνειρο σημαίνει οικογενειακές διαταραχές. Για τη γυναίκα που θα ονειρευτεί πως βάφει τα μαλλιά της, προβλέπεται ότι θα κινδυνέψει να κατακριθεί από την κοινωνία γιατί κάποιος εχθρός θα προσπαθήσει να αμαυρώσει την υπόληψη της. Αν ονειρευτεί πως χτένιζε τα μαλλιά της, σημαίνει πως θ' ασχοληθεί με επιπόλαια πράγματα και πως θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να κάνει τους γύρω της ενεργούμενα της.

Κοράλλι: Αν δείτε στ' όνειρο σας χρωματιστό κοράλλι, είναι σημάδι διαρκούς φιλίας, που δε θα πάψει να σας ανακουφίζει τις στενοχώριες. Το λευκό κοράλλι προλέγει απιστία και συνάμα προμηνά έρωτα.

Κοριοί: Αν δείτε στ' όνειρο σας κοριούς, είναι σημάδι συνεχιζόμενης αρρώστιας και ατυχών καταστάσεων. Αν δείτε πλήθος κοριών, προμηνύονται θανατηφόρα ατυχήματα. Αν δείτε κοριούς που κάνουν τον ψόφιο, είναι προμήνυμα δυστυχίας που θα προέλθει από αρρώστια. Αν δείτε πως τους λιώνετε και αντί για αίμα εμφανίζεται νερό, προμηνύεται ανησυχητική, αλλά όχι θανατηφόρα αρρώστια ή ατύχημα. Αν δείτε κοριούς να σκαρφαλώνουν σε λευκό τοίχο, και τους ρίχνατε ζεματιστό νερό, σημαίνει ότι θα σας καταπονήσει βαριά αρρώστια, αλλά δεν υπάρχει φόβος για θάνατο. Αν το ζεματιστό νερό τους σκότωνε, κάποια σοβαρή επιπλοκή με μοιραία αποτελέσματα δεν είναι απίθανη.

Κορίτσια: Αν ονειρευτείτε πως είδατε ένα όμορφο νεαρό κορίτσι, προμηνύονται ευχάριστες προοπτικές και οικογενειακές χαρές. Αν το κορίτσι ήταν αδύνατο και χλωμό, σημαίνει ότι κάποιος συγγενής σας θα μείνει ανάπηρος και θα έχετε πολλές φασαρίες. Για έναν άντρα που θα ονειρευτεί πως είναι κορίτσι, σημαίνει πως θα έχει προβλήματα αντίληψης ή πως θα γίνει ηθοποιός και θα παίζει γυναικείους ρόλους.

Κορσέ: Αν δείτε στ' όνειρο σας κορσέ, σημαίνει ότι θα βρεθείτε σε αμηχανία σ' ό,τι αφορά τη σημασία του ενδιαφέροντος που έχετε προκαλέσει. Αν μια νέα γυναίκα δει πως στενοχωρήθηκε με το δέσιμο ή το λύσιμο του κορσέ της, σημαίνει πως θα έχει έντονη τάση να καυγαδίσει με τους φίλους της με το παραμικρό. Αν δείτε πως άλλοι φορούν βελούδινο ή διακοσμημένο κορσέ, σημαίνει πως σας ενδιαφέρει περισσότερο ο πλούτος από την τιμή. Για τη γυναίκα που θα λάβει κορσέ σαν δώρο, προβλέπεται πως σύντομα πολλοί θα την εκτιμήσουν.

Κορυδαλλός: Αν ακούσατε τη φωνή κορυδαλλού στ' όνειρο σας, προμηνύεται ευτυχία και ευημερία. Αν είδατε να πετάνε κορυδαλλοί γύρω σας, η τύχη θα σας χαμογελάσει. Το να δείτε πως πιάσατε κορυδαλλό, σημαίνει τιμές και εύκολο έρωτα. Αν είδατε κορυδαλλούς να τρώνε, είναι προμήνυμα ευημερίας και πολλών εισοδημάτων.

Κοσμήματα: Τέρψεις και πλούτη σημαίνουν τα χρυσαφικά στ' όνειρο. Αν δείτε πως τα φορούσατε, είναι σημάδι ικανοποίησης και επιτυχίας στις επιδιώξεις σας. Αν δείτε πως τα φορούσαν άλλοι, είναι προμήνυμα ότι θα σας προσφερθούν υψηλές θέσεις. Χρυσαφικά πάνω στα ρούχα σημαίνουν καλή τύχη. Σημαίνουν ακόμη κληρονομιά ή καλή τοποθέτηση που θα σας φέρουν μεγάλη ικανοποίηση. Αν δείτε πως κληρονομήσατε χρυσαφικά, η ευημερία σας θα είναι πρωτοφανής, αλλά όχι εντελώς ικανοποιητική. Το να δείτε ότι δίνετε χρυσαφικά, είναι μια προειδοποίηση πως η περιουσία σας διατρέχει κινδύνους. Για μια νέα κοπέλα, το να δει ότι της δίνουν χρυσαφικά σημαίνει μεγάλη χαρά και πολύ καλό γάμο. Αν δει πως έχασε χρυσαφικά, προβλέπεται ότι εχθροί της θα προσπαθήσουν να την εξαπατήσουν. Αν δείτε πως βρήκατε χρυσαφικά, σημαίνει γρήγορη και θαυμαστή άνοδο στις επιχειρήσεις και στα ενδιαφέροντα σας. Το να δείτε πως δώσατε χρυσαφικά, είναι προμήνυμα ότι θα ζημιώσετε τον εαυτό σας χωρίς να το καταλάβετε. Η αγορά χρυσαφικών στ' όνειρο σημαίνει ότι θα έχετε αισθηματικές επιτυχίες, που όμως δεν θα κρατήσουν για πολύ.

Κοτόπουλα: Αν δείτε στ' όνειρο σας μια κλωσσοφωλιά, σημαίνει στενοχώρια λόγω πολλών φροντίδων, μερικές από τις οποίες θα αποδειχτούν ε- πωφελείς. Νεαρά ή μισοαναπτυγμένα κοτόπουλα σημαίνουν επιτυχημένες επιχειρήσεις, αλλά για να τις κάνετε τέτοιες, θα πρέπει να ασκήσετε τη σωματική σας δύναμη. Αν δείτε κοτόπουλα να πηγαίνουν στην κούρνια, εχθροί ετοιμάζουν κακό για σας. Αν δείτε πως τρώτε κοτόπουλα, σημαίνει πως η φιλαυτία θα αμαυρώσει την καλή σας φήμη. Η εργασία και ο ερωτάς σας θα βρεθούν σε επισφαλείς καταστάσεις.

Κουβέρτες: Κουβέρτες λερωμένες στ' όνειρο σας σημαίνουν προδοσία. Αν είναι καινούργιες και λευκές, σας περιμένει επιτυχία εκεί που περιμένατε αποτυχία, και θα αποφύγετε μοιραία αρρώστια χάρη σε απρόβλεπτους παράγοντες.

Κουδούνι: Αν ονειρευτείτε πως ακούσατε να χτυπά ένα κουδούνι, θα μάθετε απρόσμενες ειδήσεις για τη λύπη ή την αρρώστια κάποιου που είναι μακριά. Αν δείτε πως χτυπούσατε κουδούνι, προβλέπονται προβλήματα υγείας και αναποδιές.

Κουζίνα: Αν δείτε κουζίνα στ' όνειρο σας, σημαίνει ότι θα υποχρεωθείτε να αντιμετωπίσετε ανάγκες που θα σας προκαλέσουν μελαγχολία. Για μια νέα γυναίκα, το να ονειρευτεί καθαρή και συγυρισμένη κουζίνα σημαίνει ότι θα πάρει ενδιαφέρουσα κληρονομιά.

Κουκουβάγια: Η κουκουβάγια στον ύπνο σου προμηνύει πάντα κάτι κακό συνήθως θάνατο όταν πέτα πάνω από το σπίτι σου.

Κουνέλι: Αν δείτε ότι κυνηγάτε κουνέλια, θα συναντήσετε ενδιαφέροντα πρόσωπα. Αν τα κουνέλια τριγυρίζουν κοντά σας, αυτό σημαίνει όμορφη οικογενειακή ζωή. Λευκά κουνέλια σημαίνουν πίστη στην αγάπη και ευνοϊκές εξελίξεις σ' όλες τις υποθέσεις.

Κουνιστή πολυθρόνα: Κουνιστή πολυθρόνα στ' όνειρο σας σημαίνει ευχαρίστηση από το περιβάλλον σας. Αν ονειρευτείτε μητέρα, γυναίκα ή αγαπημένη να κάθεται σε κουνιστή καρέκλα, είναι σημάδι σπάνιας ευχαρίστησης. Αν η κουνιστή πολυθρόνα ήταν άδεια, σημαίνει κακοτυχία γι' αυτόν που είδε το όνειρο.

Κουρτίνες: Αν δείτε στον ύπνο σας κουρτίνες, είναι προμήνυμα ότι θα σας έρθουν ανεπιθύμητοι επισκέπτες, που θα σας προκαλέσουν ενόχληση και στενοχώρια. Οι λερωμένες ή σχισμένες κουρτίνες στ' όνειρο σημαίνουν φιλονικίες και κατηγορίες.

Κρανίο: Αν ονειρευτής κρανίο νεκρού πρόσεξε γιατί θα σου προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο. Αν δεις ότι το κρανίο είναι δικό σου, θα κάνεις ιδέες άσχημες και φρόντισε να τις απομακρύνεις από το μυαλό σου αλλιώς θα σε βλάψουν.

Κρασί: Αν είσαι υγιής και βλέπεις άσπρο κρασί θα έχεις υγεία, αν είσαι άρρωστος θα γίνεις καλά. Αν είσαι γυναίκα έγκυος θα γεννήσεις καλό και υγιές αγόρι, αν όμως το κρασί είναι κόκκινο θα έχεις δύναμη και επιρροή στους άλλους αλλά και καβγάδες από τους οποίους θα έχεις άσχημα ξεμπερδέματα. Σε άσχημες καταστάσεις για το έθνος συνήθως προμηνύει πόλεμό. Αν ονειρευτείς μαύρο κρασί οι υποθέσεις σου θα έχουν καλό τέλος με την βοήθεια μιας γυναίκας. Αν το κρασί χύνεται στο πάτωμα και έχεις υπόθεση με δίκη θα αργήσει να τελειώσει. Αν είσαι όμως γυναίκα κάποιος άντρας από το παρελθόν σου θα σε κατατρέξει.

Κραυγές: Αν ονειρευτείτε πως ακούσατε κραυγές απελπισίας, σημαίνει ότι θα έχετε μεγάλες σκοτούρες, μα αν αγρυπνείτε, θα ξεπεράσετε τελικά αυτές τις στενάχωρες καταστάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν ακούσατε μια κραυγή έκπληξης, θα λάβετε βοήθεια από ανε-πάντεχη πηγή. Αν ακούσατε κραυγές άγριων ζώων, σημαίνει δυστύχημα σοβαρής μορφής. Αν ακούσατε κραυγή για βοήθεια από συγγενείς ή φίλους, σημαίνει πως είναι άρρωστοι ή πολύ στενοχωρημένοι.

Κρέας: Για τη γυναίκα που θα ονειρευτεί ωμό κρέας, σημαίνει πως θα απογοητευτεί στην προσπάθεια της να φτάσει τους στόχους της. Αν δει μαγειρευμένο κρέας, σημαίνει πως άλλοι θα αποκτήσουν αυτό το οποίο εκείνη θέλει. Αν δείτε ρόστο, σημαίνει πως θα αντιμετωπίσετε οικογενειακή απιστία και πανουργία.

Κρεββάτι: Ένα καθαρό και λευκό κρεββάτι σημαίνει ειρηνικό τέλος σε στενοχώριες. Για μια γυναίκα που θα δει στον ύπνο της ότι στρώνει κρεββάτι, σημαίνει καινούργιο εραστή και ευχάριστη απασχόληση. Αν δείτε πως είσαστε σε κρεββάτι, αλλά σε ξένο δωμάτιο, θα έχετε επίσκεψη φίλων που δεν τους περιμένατε. Αν ένα άρρωστο άτομο ονειρευτεί πως είναι στο κρεββάτι, νέες επιπλοκές θα παρουσιαστούν και ίσως ο θάνατος. Αν δείτε πως κοιμάστε σε κρεββάτι στο ύπαιθρο, θα πρέπει να περιμένετε γοητευτικές εμπειρίες και ευκαιρία για να βελτιώσετε την περιουσία σας. Αν δείτε μαύρους να περνούν κοντά στο κρεββάτι σας, σημαίνει πως θα προκύψουν άσχημα περιστατικά που θα επηρεάσουν τα σχέδια σας. Αν δείτε πως κάποιος φίλος σας κοιμόταν σε κρεββάτι και ήταν πολύ χλωμός, σημαίνει ότι παράξενες και θλιβερές περιπλοκές θα βασανίσουν φίλους σας, φέρνοντας δυσαρέσκεια και σε σας τον ίδιο. Για μια μητέρα που θα δει ότιτοπαιδί της «βρέχει» το κρεβάτι του, είναι προμήνυμα ότι την περιμένει ασυνήθιστη ανησυχία, και άρρωστα πρόσωπα δε θα αναρρώσουν τόσο γρήγορα όσο ίσως αναμενόταν. Για κάποιον που θα δει ότι «έβρεξε» το κρεββάτι του, σημαίνει αρρώστια, ή ότι κάποια τραγωδία θα παρεμβληθεί στην καθημερινή ρουτίνα της δουλειάς του. Αν δείτε πως το πρόσωπο με το οποίο κοιμόσαστε στο ίδιο κρεββάτι δε σας αρέσει, είναι προμήνυμα ότι κάποιος που έχει απαιτήσεις από εσάς, θα σας επικρίνει και θα κάμει το περιβάλλον σας γενικά δυσάρεστο. Αν δείτε πως έχετε σύντροφο στο κρεββάτι κάποιον ξένο, η δυσφορία σας θα ενοχλεί καθένα που θα σας πλησιάζει. Αν δείτε πως είχατε στο κρεββάτι σας κάποιο ζώο, απεριόριστη κακοτυχία θα κρέμεται πάνω από το κεφάλι σας.

Κρεββατοκάμαρα: Αν δείτε στ' όνειρο σας πρόσφατα επιπλωμένη κρεββατοκάμαρα, σας περιμένει μια ευτυχισμένη αλλαγή. Ταξίδια σε μακρινούς τόπους και ευχάριστες συντροφιές.

Κρεμμύδια: Το να δείτε ποσότητες κρεμμυδιών στ' όνειρο σας σημαίνει πως θα συναντήσετε έχθρα και φθόνο λόγω της επιτυχίας σας. Αν δείτε πως τρώτε κρεμμύδια, σημαίνει πως θα ξεπεράσετε κάθε αντίθεση. Αν δείτε κρεμμύδια να μεγαλώνουν, σημαίνει πως θ' αντιμετωπίσετε τόσες αντιθέσεις στη δουλειά σας όσες είναι απαραίτητες για να έχει η δουλειά ενδιαφέρον. Μαγειρευμένα κρεμμύδια προλέγουν ηρεμία και μικρά κέρδη στις επιχειρήσεις. Αν ονειρευτείτε πως κόβατε κρεμμύδια και καίγανε τα μάτια σας, σημαίνει πως θα νικηθείτε από τους εχθρούς σας.

Κρίνος: Αν βλέπεις λευκό κρίνο σημαίνει ότι είσαι άνθρωπος αγνός και αγαθός, αν είσαι άντρας και βλέπεις γυναίκα να τον κράτα θα την ερωτευτείς και ίσως την παντρευτείς. Αν κράτα γυναίκα παντρεμένη κράτα κρίνο θα μείνει σύντομα έγκυος. Αν βλέπεις ότι εσύ κρατάς κρίνο και μάλιστα τον μυρίζεσαι θα έχεις χάρες, τιμές και πλούτη. Αν όμως βλέπεις αυτο το όνειρο σε εποχή που οι κρίνοι δεν ανθίζουν σημαίνει πως ξοδεύεις άσκοπα την ώρα σου και παραμελείς την εργασία σου, αν δεις ότι φυτεύεις κρίνο θα έχεις ερωτικές επιτυχίες.

Κύμα: Σημάδι για κάποια αποφασιστικά βήματα στην απόκτηση γνώσεων είναι αν δείτε κύματα καθαρά. Αν όμως τα κύματα που ονειρευτήκατε ήταν θολά και άγρια, θα πρέπει να προσέξετε πολύ, γιατί θα διαπράξετε θανάσιμα λάθη.

Κυνήγι: Αν ονειρευτείτε πως κυνηγάτε με οποιοδήποτε τρόπο σημαίνει πως θα αναλάβετε τυχερές επιχειρήσεις. Παράλληλα θα κάνετε εγωιστικές κινήσεις και ενέργειες. Αν αποτύχατε στο να πάρετε μέρος στο κυνήγι, σημαίνει κακή διαχείριση και απώλειες.

Κυπαρίσσι: Αν δεις κυπαρίσσι από μακριά θα μάθεις καλά νέα από ξενιτεμένο για τον οποίον νόμιζες ότι σε ξέχασε. Αν περπατάς σε δρόμους με κυπαρίσσια σε περιμένουν μεγάλα εμπόδια τα οποία θα ξεπεράσεις και θα καταφέρεις να πετύχεις τον σκοπό σου. Αν είσαι σε κήπο με κυπαρίσσια και είσαι χαρούμενος περίμενε λύπες και στεναχώριες. Αν δεις ότι στον δικό σου κήπο υπάρχει κυπαρίσσι κάποιος από την οικογένεια σου θα έχει ατύχημα. Αν κάθεσαι κάτω από την σκιά κυπαρισσιού θα πάρεις λύπες οι οποίες θα σε κλονίσουν ηθικά, καθώς και προσβολή προς την τιμή σου. Αν ανεβαίνεις πάνω σε κυπαρίσσι περίμενε οικογενειακή καταστροφή.

Κύπελλο: Αν δείτε στ' όνειρο σας ένα κύπελλο, σημαίνει ότι θα κερδίσετε ευχαρίστηση προς λύπη άλλων. Αν δείτε πως σπάσατε κύπελλο, είναι προμήνυμα ότι δε θα καταφέρετε να αποκτήσετε εξουσία πάνω σε κάποιο φιλικό πρόσωπο. Αν ονειρευτείτε πως πίνατε νερό από ασημένιο κύπελλο, σημαίνει πως θα συναντήσετε ανεπιθύμητα αποτελέσματα στη δουλειά σας, στο προσεχές μέλλον. Αν δείτε κύπελλα με αρχαίες παραστάσεις, θα σας αποδοθούν προνόμια και τιμές από ξένους. Για τη γυναίκα που θα δώσει σ" έναν άντρα ένα γυάλινο κύπελλο γεμάτο με νερό, προβλέπονται ανήθικες απολαύσεις.

Κωμωδία: Αν δείτε στ' όνειρο σας ότι παίζετε σε ελαφρό θεατρικό έργο, είναι σημάδι ότι θα παραδοθείτε σε βραχύβιες και ανόητες απολαύσεις. Αν ονειρευτείτε πως παρακολουθήσατε κωμωδία, σημαίνει ελαφρές απολαύσεις και ευχάριστα καθήκοντα

Κάπνισμα: Αν δείτε στον ύπνο σας πως καπνίζετε τσιγάρο και ήσαστε στην πραγματικότητα μανιώδης καπνιστής, αυτό μπορεί να μην σημαίνει τίποτα. Αν δεν είχατε όμως την επιθυμία να καπνίσετε και δείτε πως καπνίζατε τσιγάρο, αυτό σημαίνει πως μια αρρώστια σας απειλή και μια στεναχώρια. Αν δεν ήσαστε καπνιστής ή καπνίστρια και δείτε πως καπνίζατε, αυτό σημαίνει πως θα περάσετε μια στεναχώρια από πρόσωπο που δεν το περιμένατε, για τη γυναίκα η στεναχώρια θα προέρχεται από αποτυχημένο έρωτα για πρόσωπο που θα τις φερθεί με μεγάλη αναξιοπρέπεια. Αν δείτε πως καπνίζατε πούρο, πίπα ή ναργιλέ, αυτό σημαίνει πως θα πληροφορηθείτε για τον θάνατο κάποιου προσώπου που θα σας λυπήσει πολύ.

Κτίζω: Αν δείτε στον ύπνο σας να σας κτίζουν στο δικό σας σπίτι, αυτό σημαίνει πως θα σας βρουν φροντίδες και στενοχώριες. Είναι πιθανόν να μάθετε για τον θάνατο κάποιου συγγενή σας αν δείτε πως σας έκτισαν και σας παράδωσαν το σπίτι σας τελειωμένο. Αν δείτε πως κτίζετε σπίτι για άλλον αυτό σημαίνει πως θα ξεφύγετε και θ' απαλλαγείτε από πολλές στεναχώριες. Αν δείτε να κτίζουν κτίρια μεγάλα, σημαίνει για σας πως θα σας παρουσιαστούν μεγάλες ευκαιρίες στην ζωή σας. Αν δείτε να κτίζουν εκκλησία ή εξωκλήσι, αυτό σημαίνει πως θα έχετε υγεία κι ευτυχία στην οικογένειά σας. Αν δείτε να κτίζουν μάντρες, σημαίνει για σας πως θα σας βρουν εμπόδια μεγάλα στη ζωή σας. Αν δείτε να χτίζουν μάντρα και να κλείνετε μέσα σ' αυτήν τον κήπο του σπιτιού σας, αυτό σημαίνει πως θα νοιώσετε σιγουριά και ασφάλεια στην οικογένειά σας.

Κυψέλη: Αν δείτε στον ύπνο σας μια κυψέλη με μέλισσες να μπαινοβγαίνουν ασταμάτητα. και σεις νοιώθατε θαυμασμό γι' αυτό το θέαμα, αυτό σημαίνει πως θα σας βρει μια μεγάλη περίοδος οικογενειακής χαράς και ευτυχίας. Αν δείτε πως έχετε δική σας κυψέλη αυτό σημαίνει πως θα έχετε άνοδο των εργασιών σας και πως θα κερδίσετε πολλά χρήματα. Αν δείτε να φτιάχνετε μια κυψέλη και να βάζετε μέσα μελίσσι και τα σχετικά τους, αυτό σημαίνει πως θα δημιουργήσετε ένα μέλλον λαμπρό και μια αξιοζήλευτη θέση στην κοινωνία. Αν δείτε πως καταστρέφετε μια κυψέλη ή δείτε μια κυψέλη κατεστραμμένη, αυτό σημαίνει πως θα κάνετε πράξεις που θα σας φέρουν καταστροφή. Αν δείτε μια άδεια κυψέλη, αυτό σημαίνει πως θα γνωρίσετε την αποτυχία γιατί τίποτα το σωστό δεν θα κάνετε. Αν δείτε μια κυψέλη και πως εσείς σκοτώνετε τα μελίσσια ή τα διώχνετε, αυτό σημαίνει πως θα καταστρέψετε μια καλή τύχη που σας βρέθηκε με τα ίδια σας τα χέρια.