Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Ας μιλήσουμε σοβαρά για το μέλλον

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε σοβαρά για το μέλλον.

Πάρα πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να μάθουν τι θα συμβεί στο μέλλον τους.

Πρέπει να πούμε όμως, ότι μοναδικός μελλοντο-γνώστης είναι μόνον ο Δημιουργός Τριαδικός Θεός.

Υπάρχουν όμως κάποιοι άνθρωποι που είτε άπό εμπειρία, είτε από κληρονομικότητα μπορούν να διαβάσουν το μέλλον των άλλων ανθρώπων.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, καθεμιά απο τις διαφορετικές μεθόδους μαντικής θα κατείχε ισάξια θέση.

Οι δύσπιστοι θα πουν πως οι μυριάδες μορφές μαντικής μοιάζουν ωραίες σαν ιδέες, αλλά δύσκολα ισχύουν στην πραγματικότητα: ο καθενας δικαιούται να έχει γνώμη.

Άλλοι όμως, πιο ανοιχτόμυαλοι ισως δεν ενδώσουν αμέσως στην παραπάνω γνώμη.

Θα φερθούν σοφά, γιατι υπάρχουν πολλές αποδείξεις, που στηρίζουν όσους πιστεύουν πως υπάρχει κατι αληθινό στη μαντική τεχνη. Φυσικα, κανεις (τουλαχιστον κανεις λογικος) δεν θα ισχυριστει οτι η γηραιά κυρια που στηνει τον παγκο της στα πανηγύρια και χρεωνει τους καλοπροαιρετους ανθρώπους με 10 ευρω για να προβλέψει το μελλον τους, κανει κατι αλλο απο το να μαζευει μετρητα που της ειναι απαραιτητα για την ιδια.

Αστρολογια: Οσοι χρησιμοποιουν μια απο τις παλαιοτερες, πιο δημοφιλεις και επιστημονικες μεθοδους μαντειας, κοιταζουν τον Ηλιο, την Σεληνη, τους πλανητες, τα αστερια και την θεση τους στον ουρανο, ωστε να προβλεψουν σε ποιον ιδιαιτερα θα χαρισει λαμψη ο Ηλιος στο μελλον.Οι Βαβυλωνιοι εξασκουσαν τη συγκεκριμενη μαντικη, αλλα ειναι προφανες, σε οσους μελετουν με ανοιχτο μυαλο, οτι οι Μεγαλες Πυραμιδες και τα μαυσωλεια της Κοιλαδας του Νειλοι χτιστηκαν με βαση την αστρολογια.

Χαρτομαντεια: Συναγωνιζεται την Αστρολογια στην πρωτη θεση των διαφορων ειδων μαντικης (στη Δυση τουλαχιστον). Η Χαρτομαντεια χρησιμοποιειται με διαφορους τροπους ωστε να δωσει απαντησεις για το μελλον αυτων που ρωτουν. Τα χαρτια ειναι ειτε αυτα της κοινης τραπουλας ειτε τα ειδικα σχεδιασμενα Ταρο.

Διοραση: Χρησιμοποιωντας ενα χαρισμα το οποιο ειναι διαφορετικο απο αυτο της Ευαισθητης Αντιληψης, οι μαντεις αυτου του ειδους <<βλεπουν>> το μελλον. Ειτε προκαλουν στον εαυτο τους ενα ειδος εκστασης μεσα απο το οποιο βλεπουν εικονες του μελλοντος, ειτε εχουν ξαφνικες διορατικες εικονες. Συμφωνα με τον μυθο, ενας ακομη επιβατης του Τιτανικου ειχε μια τετοια διοραση πριν ανεβει στον Τιτανικο και αρνηθηκε να επιβιβαστει.

Αριθμολογια: Μια απο τις πιο γνωστες μεθοδους μαντικης, η Αριθμολογια μαντευει μεσα απο την ερμηνεια των αριθμων, ημερομηνιων και την αριθμητικη σειρα των γραμματων. Τα νουμερα στη μαντικη χρησιμοποιουνταν απο Αρχαιους Κινεζους και τους Αιγυπτιους, αλλα ηταν οι Αρχαιοι Ελληνες και οι Εβραιοι που εξελιξαν την Αριθμολογια. Ο Πυθαγορας για παραδειγμα πιστευε οτι οι αριθμοι ηταν << τα πρωτα πραγματα στη φυση >> .

Ονειρομαντεια: Η ερμηνεια των ονειρων θα πρεπει να διεκδικει τον τιτλο της αρχαιοτερης μορφης μαντικης,εδω μιλαει το υποσυνειδητο. Ισως ο πιο διασημος ερμηνευτης ονειρων να ηταν ο Ιωσηφ, του οποιου οι περιπετειες αναφερονται στην Παλαια Διαθηκη στην Γενεση.

Χειρομαντεια: Οι ειδικοι αυτης της αρχαιας μεθοδου χρησιμοποιουν τις γραμμες, τις καμπυλες και το σχημα της παλαμης, τα δαχτυλα και τα νυχια ως βαση των των εκτιμησεων τους για τον χαρακτηρα του ενδιαφερομενου και τις μελλοντικες εξελιξεις. Οι καμπυλες ειναι αρρηκτα συνδεδεμενες με τους πλανητες και την επισης αρχαια μεθοδο της Αστρολογιας.

Μαντικη με φλιτζανι ( ο καφες ) : Η μαντικη που ασκειται διαβαζοντας φυλλα ειναι μια απο τις πιο δημοφιλεις μεθοδους. Αφου εχει τελειωσει η ευχαριστη ποση του τσαγιου, το φλιτζανι τοποθετειται αναποδα στο πιατακι μεχρι να στεγνωσει εντελως. Οι μορφες που παιρνουν τα φυλλα του τσαγιου ερμηνευονται αναλογα και γινεται η προβλεψη για το μελλον. Οι ριζες της συγκεκριμενης μεθοδου χανονται στα βαθη της ιστοριας, αλλα ειναι γνωστο πως χρησιμοποιουνταν στην Κινα για χιλιαδες χρονια, πραγμα καθολου παραξενο μιας και η ποση του τσαγιου ηταν διαδεδομενη πολυ πριν την υιοθετησουν οι αλλες χωρες.

Από εδώ θα σας δίνω πληροφορίες για το πως μπορείτε να καλυτερέψετε την ζωή σας.